nlc.hu
Életmód
Szitakötő invázió a strandon

Rémálom a strandon: ijesztő invázió riogatta a fürdőzőket

Hihetetlen látvány: sok millió szitakötő szállta meg a Rhode Island-i strandot.

Egyszerre csodás és rémisztő látványban volt részük a Rhode Island állambeli Misquamicut strand látogatóinak, amikor hétvégén hatalmas szitakötő raj ereszkedett le közéjük. A strand zsúfolásig tele volt az impozáns rovarok inváziója idején. Az egyik szemtanú, Stephanie Martin le is videózta a szokatlan eseményt, ezt fűzve a látottakhoz:

“Szép napunk volt a strandon, egészen addig, míg el nem jött a szitakötő apokalipszis”.

A videón gyerekek sikoltoznak, miközben mindenfelé nyüzsögnek a szitakötők. Többen pedig telefonjukkal dokumentálják a szokatlan eseményt.

 

Bár a körülöttünk nyüzsgő több ezer rovar látványa ijesztő is lehet, a szitakötők általában ártalmatlanok az emberre. Ha védekezésképpen néha-néha meg is harapják az embert, csak a legnagyobb példányok képesek átharapni az emberi bőrt – írja a Men’s Journal.

Rémálom a strandon: ijesztő invázió riogatta a fürdőzőket

Az már fogósabb kérdés, hogy vajon miért jelennek meg

időnként valahol tömegesen. Christine Goforth rovartani szakértő szerint “a rajzó szitakötők jellemzően kisebb zsákmányrovarokkal táplálkoznak. Így a tucattól akár a milliárdig bármennyi szitakötő repülhet együtt. A csapatok pedig időnként leszállnak enni.” A szitakötőrajok időnként valóban akkorák, hogy az időjárási radarkép is mutatja őket. Bár strandolás előtt ezt csak ritkán szoktuk ellenőrizni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top