nlc.hu
Trend
Ezért nagyon fontos nyáron bőrödnek a C-vitamin

Ezért extra fontos nyáron bőrödnek a C-vitamin

A nyári időszakban különösen fontos bőrödnek a megfelelő C-vitamin bevitele. Szebb és egészségesebb is leszel tőle.

Nyáron bőrünk különösen ki van téve az UV-sugarak káros hatásainak, a magas hőmérsékletnek és a szennyezett levegőnek, amelyek mind hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez és károsodásához. Ilyenkor a bőrnek extra védelemre van szüksége, amiben kulcsfontosságú a C-vitamin szerepe.

A C-vitamin antioxidáns

A C-vitamin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik: semlegesíti a szabad gyököket, ezáltal védik a sejteket az oxidatív stressztől. Az UV-sugarak hatására a bőrben szabad gyökök képződnek, amelyek károsítják a bőr sejtjeit, fehérjéit és lipideit. A C-vitamin segít csökkenteni ezen káros hatásokat, segítve a bőr regenerálódását és megőrizve annak egészségét.

Kollagénszintézis és bőrfiatalítás

A C-vitamin nélkülözhetetlen a kollagénszintéziséhez, amely a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős. A kollagén a bőr szerkezeti vázát alkotja, a természetes öregedési folyamat során mennyisége csökken, ami ráncok kialakulásához és a bőr elvékonyodásához vezet. Nyáron, amikor a napsugárzás intenzívebb, a bőr kollagéntartalmát gyorsabban lebontja az UV-sugárzás. A C-vitamin pótlása támogatja a kollagén termelődését, elősegítve a bőr fiatalosságának megőrzését.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Gyulladáscsökkentő hatás

A C-vitamin gyulladáscsökkentő tulajdonsága különösen fontos a nyári hónapokban, amikor a bőr könnyebben kiszárad és irritációra is hajlamosabb. A C-vitamin segít csökkenteni a napégés okozta gyulladást és enyhítheti az UV-sugárzás által kiváltott bőrpírt. Ezáltal hozzájárul a bőr gyorsabb gyógyulásához és megújulásához.

Bőven válogathatsz természetes forrásokból

Bár dönthetsz úgy, hogy kapszula vagy tabletta formájában, étrendkiegészítőként biztosítod szervezetednek a megfelelő C-vitamin mennyiség bevitelét, erre a nyári szezonban nincs igazán szükség, mert rengeteg élelmiszer is gazdagon tartalmazza. Fogyassz sok paprikát, ribizlit, málnát, áfonyát, brokkolit, spenótot és káposztát, melyek mind megfelelő módon támogatják szervezeted és bőröd egészségét.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top