nlc.hu
Életmód
Megszűnik a hagyományos Sport szelet

Megszűnik a hagyományos Sport szelet

Váratlan bejelentést tett a gyártó.

Nincs többé hagyományos Sport szelet, befejezik az árusítását. A csokoládé gyártója bejelentette, hogy lekerülnek a boltok piacairól a klasszikus, gyerekkort idéző, ezüstfóliás Sport szeletek – írja a Blikk.

“A kivezetés oka a gyártó Mondelez Hungária fenntarthatóság iránti elkötelezettsége. A csokoládés szelet alumínium csomagolásban készült, ez pedig se nem modern, se nem fenntartható. A Mondelez világszerte arra törekszik, hogy termékei csomagolóanyagai a körforgásos gazdaságnak megfelelően újrahasznosíthatók legyenek, és hogy a termékek csomagolása minél kevésbé terhelje a környezetet. Jelentős lépéseket tesz a Mondelez a csomagolási anyagok környezetbaráttá tétele érdekében. Számos kezdeményezést indított a snackgyártó ennek érdekében: ezek közé tartozik az anyagfelhasználás csökkentése, az újrahasznosított anyagok arányának növelése és a könnyen újrahasznosítható anyagok fejlesztése” – indokolták a döntést, hozzátéve: csak a klasszikus kiszerelés távozik, de az ikonikus íz nem. 

“Aggodalomra semmi ok, csak a 25 grammos kiszerelés szűnik meg, de az ikonikus rumos-kakaós íz marad, csak az új csomagolásban” – hangsúlyozta Facebook-oldalán a gyártó.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Sport szelet

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top