nlc.hu
Életmód
Negatív lett Sydney van den Bosch szövettana

Negatív lett Sydney van den Bosch szövettana

Nehéz időszakot tudhat maga mögött Sydney van den Bosh, ugyanis egy váratlan komplikáció miatt újra meg kellett műteni. Most azonban jó hírekkel szolgált.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy Sydney van den Bosch szervezetében megtalálták azt az úgy nevezett BRCA-génmutációt, a szülőktől öröklött genetikai hibát, amely megemeli a rákos betegség kialakulásának kockázatát már fiatal korban. Kiderült, örökölte a hajlamot, és az utána következő mammográfiás vizsgálat kimutatta, hogy kezdődő rosszindulatú daganat van az egyik mellében. Az orvosa azonnali műtétet javasolt, de ő a további esetleges beavatkozások, kezelések helyett egy másik, egy nő számára drámai utat választott, úgy döntött ugyanis, hogy mindkét mellét eltávolíttatja. 

Fotó: Trenka Attila

Fotó: Trenka Attila

Bár a műtét már több, mint két éve volt, ismét kés alá kellett feküdnie. Sydney az Instagram-oldalán korábban bevallotta, hogy akkor nem félt, ám most igen, mert úgy érzi, egyre nehezebben viseli a rengeteg nehézséget, ami a betegségével jár.

 „Majdnem leestem a székről, amikor mondták, hogy egy váratlan komplikáció miatt mielőbb újra meg kell műteni. Ennek a hátterében sajnos egy genetikai betegség is áll, amit röviden úgy tudok leírni, hogy a testem saját magát támadja. Az ember lánya örüljön neki, ha megtalálják a bajt!”

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos az, hogy rendszeresen járjunk szűrővizsgálatokra! Annyi időbe telik, mint egy kávézás, csakhogy életet menthet. Tény és való, ezúttal úgy mentem el, hogy mégis mi baj lehet?! Aztán tessék… De jobb tudni a rosszat, és tenni ellene, mint vakon lenni.

– árulta el a Story magazinnak Sydney, aki mindezek után egy újabb mellkas-rekonstrukción esett át, majd hetekig várta a szövettan eredményét, amely negatív lett.

„Hál’ isten, negatív lett! Nyár lévén több időbe telt, mire megjött az eredmény. Közben pedig lábadoztam, regenerálódtam, mindezt a
négy fal között, ami nekem felért egy büntetéssel.” – mondta a TV2 Szerencselánya, aki mint mondta, büszkén viseli a beavatkozásokból adódó hegét.

„Azt nem tagadom, már rettentően elegem van. Szoktam mondani, hogy Isten mindenkire annyi terhet tesz, amennyit elbír… De köszönöm, én már nem kérek többet, úgy érzem, egy életre kipipáltam. És igen, jó dolog az újrakezdés, tiszta lappal indulni, meg a második – vagy inkább sokadik – születésnapot tartani és társai, de elég volt, nem akarok többet”  – tette hozzá Sydney, aki most már megnyugodva és ami a legfontosabb, egészségesen készülhet közelgő esküvőjére.

Párja is rengeteget segített neki

„El sem hiszem, hogy túl vagyok a ’szobafogságon’, és persze, hogy túl vagyok az egészen. Nagyon rosszul érintett – és most finoman fogalmaztam – amikor kiderült, előre kell hozni ezt a műtétet. Hiszen tényleg azt hittem, évekig hozzám sem fognak nyúlni. Úgy terveztem, majd gyermekvállalás után valamikor. De most már örülök, hogy túl vagyok rajta. És abból a szempontból is jobb, hogy így alakult, hogy a vőlegényem személyében végig egy olyan társ volt, illetve van mellettem, aki mellett megengedhettem magamnak, hogy gyenge legyek. Benjamin fürdetett, öltöztetett, és segített igazából mindenben. Korábban csak anyukámra mertem ennyire támaszkodni” – mesélte boldogan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top