nlc.hu
Életmód
Kárpáti Rebeka a kommentelőkről

Kárpáti Rebeka a közösségi médiáról: „Nagyon rossz irányba tart a világ”

A közösségi média elsődleges célja a kapcsolódás, a közösség építése, de sokszor itt kapjuk a legrombolóbb kritikákat: nicknevek mögé bújva sokan képtelenek megfelelni a kommentkultúra alapszabályainak. Olykor Kárpáti Rebekának és Sydney van den Boschnak is meg kell küzdenie a rosszindulatú és bántó megjegyzésekkel.

R. Kárpáti Péter lánya, Kárpáti Rebeka úgy nőtt fel, hogy édesapját egy ország ismerte, így már kiskorában megtapasztalta, hogy milyen a hírességek élete.

Kárpáti Rebeka

Kárpáti Rebeka (Fotó: Kliszek Antal)

„Édesapám miatt »belenőttem« a médiafigyelembe, így ez számomra nem teljesen szokatlan jelenség, de a közösségi média akkor még nem volt jelen – meséli Rebeka, és hozzáteszi, hogy az utóbbi években a rosszindulatú, név nélküli kommentelési lehetőségre egyre több felület ad teret. – Bár a média régen is létezett, de nem tudtál bárkit ennyire közvetlenül, könnyen elérni, megszólítani, mint napjainkban. Szerintem nincs rendben, mikor valaki saját magát nem vállalva, név nélküliségbe burkolózva tudatosan bántóan áll mások felé és így kommentelget. Ilyen szempontból szerintem nagyon rossz irányba tart a világ. És félreértés ne essék, nem az a baj, ha van konfrontálódás, van vita, de akkor abba álljon is bele, vállalja is fel, aki kezdeményezi. Megtanultam, hogy csak azoknak az embereknek adjak a véleményére, akikre felnézek, akit szeretek, és aki rakott le olyat az asztalra, ami miatt érdemes megfogadni a kritikáját – az összes többi meg, ahogy a nagymamám mondaná, szarvasbőrrel le van takarva.

Hasonlóképpen vélekedik Sydney van den Bosch is, aki Rebekához hasonlóan a GLAMOUR Women of the Year Az év közösségimédia-sztárja kategória jelöltjei között szerepel. „Régen sokat foglalkoztam a kommentelők visszajelzéseivel, de manapság már kizárólag a közeli hozzátartozók és a számomra releváns emberek véleménye számít. Persze, ha valaki ismeretlenül intelligens és szakmai véleményt fogalmaz meg velem szemben, azt szívesen fontolóra veszem és adott esetben levonom belőle a tanulságokat, de azok a megjegyzések, amiket pusztán a rosszindulat szül, az az adott illető frusztráltságát tükrözi, ebben pedig nem vagyok partner. Én soha nem támadtam így senkit, és nem is hiszem, hogy ennek a nyilvánosság előtt létjogosultsága van” – árulja el a Szerencsekerék háziasszonya.

Sydney van den Bosch

Sydney van den Bosch (Fotó: Kliszek Antal)

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeire március 21.  éjfélig lehet szavazni a woty.glamour.hu linken, Az év közösségimédia-sztárja kategóriában Sydney van den Bosch, Fuller Bianka és Kárpáti Rebeka mellett DJ Yamina és Lady Szomjas várja a szavazatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top