nlc.hu
Család
Zánka Erzsébet-tábor fertőzés

Járvány tört ki egy gyermektáborban, 99-en lettek rosszul

A zánkai Erzsébet-tábor lakói közösségi bejegyzések szerint "rózsaszínt hánytak".

Egy gyermektábor résztvevői között a héten egy tömeges, közösségi gastroenteritis-járvány zajlott, amely hőemelkedéssel, hányással és hasmenéssel járt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) heti tájékoztatója.

a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ heti jelentésében

tömeges, közösségi gastroenteritis-járványról számolt be.

A Veszprém megyei gyermektábor résztvevői között július 28-ától hőemelkedéssel, hányással, hasmenéssel járó járvány során 3 154 főből összesen 96 gyermek és 3 felnőtt lett rosszul.

Járvány tört ki egy gyermektáborban, 99-en lettek rosszul

Egy beteget kórházba vittek, egy személynél calicivírust mutattak ki. Az élelmiszer, étel közvetítő szerepét az elvégzett járványügyi vizsgálat alapján nem tartják valószínűnek,

feltételezhető a kontakt terjedés.

az RTL riportja szerint közösségi oldalakon a zánkai Erzsébet-tábor több résztvevője is romlott ételekre panaszkodott múlt héten. Egy hozzászólás szerint többen rózsaszínt hánytak a gyümölcsleves miatt, mások szerint a krumpli és a hamburger is romlott volt. A táborokat szervező alapítvány szerint a múlt héten kilenc gyereket kezeltek az egészségházukban, egy 19 fős csoportnak pedig haza kellett utaznia, de már nincs fertőzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top