nlc.hu
Aktuális
Kigyulladt az óriáskerék, 25 sérült a lipcsei fesztiválon

Kigyulladt az óriáskerék, 25-en megsérültek a lipcsei fesztiválon

Van, aki füstmérgezést szenvedett, míg más égési sérülést.

Mintegy 25-en szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben szombaton este – számolt be az MTI. Az óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este 9 óra körül kigyulladt és teljesen kiégett. Többen könnyebb füstmérgezést kaptak, négyen égési sérülést szenvedtek, egy ember pedig esés következtében sebesült meg. Négy rendőr is van a sérültek között.

Fotó: Str./picture alliance via Getty Images

Fotó: Str./picture alliance via Getty Images

Az egyik szemtanúk azt mesélte, hogy az óriáskerék hirtelen elkezdett gyorsabban forogni, majd az égő gondolák felülre kerültek, aztán – mint fogalmazott – “síri csönd állt be”.

Éppen akkor koncertezett Ski Aggu rapper, aki később elárulta: azt kérték tőle a szervezők, hogy semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy esetleges tömegpánikot. 

Fotó: Str./picture alliance via Getty Images

Fotó: Str./picture alliance via Getty Images

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet miatt két órára megszakították.

Két évvel ezelőtt amúgy idehaza is történt egy óriáskerék-baleset: kizuhant egy fiatalember az óriáskerékből a Balaton Soundon és súlyosan megsérült. A szemtanúk akkor arról számoltak be, hogy a szerencsétlenül járt fesztiválozó egyedül szállt be az óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan esett le. Az ügyben  akkor sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top