nlc.hu
Szabadidő

Rúdtánc 65 méter magasban

65 méter magasban, a budapesti óriáskeréken rúdtáncolt egy kétgyermekes anyuka – videó

Igazi világszenzációnak számít Ott-Balogh Katalin mutatványa.

65 méter magasban egy rúdon tornászott egy kétgyermekes anyuka Budapest szívében. Ott-Balogh Katalin légtornász hajmeresztő magasságban mutatta be mozdulatait: a fővárosi óriáskeréken forgás közben egy rúdon olyan produkcióval rukkolt elő, amelyet a világon még soha senki nem csinált.

Ott-Balogh Katalin,

Ott-Balogh Katalin 65 méter magasban rúdtáncolt – Forrás: TV2 / Mokka – videó

A 37 éves rúdtáncos egy kötéllel rögzített rúdon 65 méter magasban fejjel lefelé spárgázott, forgott és akrobatikus mutatványokat hajtott végre 6 körön keresztül.

 

„Az Inspirál Cirkuszközpont keresett meg az ötletével, és habozás nélkül igent mondtam, mert egy akkora lehetőség és kihívás, hogy ezt vissza nem lehet utasítani” – mesélte a Mokkában a testnevelő, atléta, akrobata anyuka, aki azonnal elfogadta a felkérést az extrém mutatványra. Az attrakcióra összesen kétszer tudott edzeni.

Először nem foglalkozott azzal, hogy 65 méter magasban kikötve fogja végrehajtani a produkciót, csupán a próbán jött rá, hogy mire vállalkozott. 

Férje, Ott Olivér – aki híres oktató a cirkusz-, és légtornászvilágban – ugyan aggódott, de közben nagyon örült is, hogy Kata bevállalta a veszélyes produkciót az óriáskeréken. Elárulta, nagyon büszke a feleségére.

Kata számára a nehézséget nem a magasság jelentette, hanem az, hogy az óriáskerék folyamatosan forgott az acélszerkezettel együtt. A légtornásznak kihívás volt a mutatvány, de kalandként élte meg: „A fejemben volt, hogy milyen elemeket szeretnék csinálni, és nyilván ezeknek a kivitele benne van a kisujjamban, mert több mint 10 éve foglalkozom rúdakrobatikával. És nem azzal foglalkoztam, hogy most tériszonyom van, és milyen magasan vagyok, hanem azzal, hogy a kis feladatomat megvalósítsam.

Ott-Balogh Katalin,

Ott-Balogh Katalin több mint 10 éve foglalkozik rúdakrobatikával – Forrás: TV2 / Mokka – videó

A közeljövőben egy másik mutatvánnyal szeretné szórakoztatni a közönséget, arról azonban csak annyit árult el, hogy a kislánya lesz a partnere.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Mokka – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top