Ez pecsételhette meg Sisi és Ferenc József kapcsolatát

Valóban tombolt a romantika Sisi és Ferenc József között? Mi igaz abból, hogy a császárné szerzett szeretőket a férjének?

Kamaszként ment hozzá Sisi Ferenc József császárhoz, de nem volt sokkal idősebb akkor sem, amikor egy betegség következtében elvesztette első gyermekét. Lássuk be, nem a legideálisabb 16 és (Sisi 14 múlt, amikor a jegyesség megtörtént – a szerk.) 24 évesen házasságot kötni.  Jelenleg két sorozat is foglalkozik az császárné életével, az egyik romantikus tündérmeseként, a másik véres drámaként mutatja be az eseményeket.

Ezek, na és persze a Romy Schneider féle Sisi filmek is, egy lelketlen, kegyetlen nőként ábrázolják az új császárné anyósát, Zsófia főhercegnőt. A Kékvér legfrissebb, Sisivel foglalkozó epizódjában azonban beszélünk azokról a levelekről is, amelyeket Ferenc József írt az anyjának, és amelyekből kiderült, hogy Zsófia – a maga módján – nagyon is megértő volt a menyével. Hogy mennyire támogatta ezt a házasságot az anyós, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a császár ezen levele: „Drága Mama! Soha nem tudom ezt Önnek eléggé megköszönni, hogy ily bensőséges boldogságot alapozott meg a számomra. Minden nappal jobban szeretem Sisit, és mindinkább meg vagyok győződve arról, hogy nálánál jobban senki nem illenék hozzám.”

Nézzétek meg a Kékvér 7. epizódját, amelynek témája: Sisi!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top