nlc.hu
Sztárok
Dolly Roll együttes egykor és ma

A végzet asszonya: így festett a huszonéves Dolly

Dolly zenéjét lehet szeretni vagy nem szeretni, azt azonban senki sem mondhatja róla, hogy unalmas és egyhangú jelenség lenne.

Dolly, eredeti nevén Penczi Mária Ilona 76 évesen is kiváló formában van, ennek ellenére tavaly még a visszavonulását fontolgatta. Később aztán meggondolta magát, így amíg lesznek felkérései, addig a fellépéseinek is örülhet a közönség.

Fotó: Fotocentrál.hu - Nagy Zoltán

Fotó: Fotocentrál.hu – Nagy Zoltán

Dolly először a Hungária együttesben mutatta meg ország-világnak, milyen kivételes hanggal rendelkezik. A zenekar frontemberét, Fenyő Miklóst gimnazistaként ismerte meg, ám ekkor még nem alapítottak tinizenekart.

Dolly jelentkezett és felvételt is nyert az akkori Színművészeti Főiskolára, tanulmányait azonban még azelőtt félbehagyta, hogy megszerezte volna a diplomáját. Több éven át irodai munkával kereste a kenyerét, míg nem 1979-ben ismét találkozott Fenyő Miklóssal. Ő ekkor kihasználta az alkalmat, és megkérte Dollyt, hogy legyen a zenekar énekesnője, amire Dolly szerencsére igent mondott.

44 éve van a pályán

Az első fellépésükre 1980-ban került sor, a közös munkájuk 1983-ig tartott, ekkor alakult meg a nevével fémjelzett Dolly Roll együttes. Dolly extravagáns külseje és semmihez sem fogható énekhangja mindenkiben mély nyomot hagyott, nem véletlen, hogy rajongótábora több generáción átível.

A szeretet pedig kölcsönös, Dollyra is elképesztő hatással van a közönsége: „Rájöttem, nem tudnám a színpad nélkül elképzelni az életem, és bár olykor már itt-ott fáj, ha meglátom a közönséget, szinte eufórikus állapotba kerülök. Nem akarom ezt kizárni az életemből, szóval mégsem vonulok vissza, csinálom, ameddig csak bírom és van rám igény” – osztotta meg a Blikk újságíróival.

Galériában megnézheted, hogyan festett Dolly kislányként, tinédzserként, majd befutott énekesnőként!

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Nagy Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top