nlc.hu
Aktuális
Szavazás az Airbnb-ről a Terézvárosban

Az Airbnb kitiltására szavazott a terézvárosiak többsége

Döntöttek a helyiek.

 

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége. Az Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt: 54 százalékuk, 3265-en szavaztak igennel, 2818-an pedig nemmel – számolt be az MTI. 

Így a terézvárosi önkormányzat 2026. január elsejétől nulla napban határozza meg azoknak a napoknak a számát, melyeket rövid távú lakáskiadásra lehet használni a kerületi ingatlanpiacon. 

A változtatás csak január 1-jén lép életbe, így – az önkormányzat szerint – a vállalkozásoknak lesz idejük felkészülni a változásra.

A voksolás két héten át, szeptember 2. és 15. között zajlott online és offline is három helyszínen minden nap. A 20,52 százalékos részvételi arány jóval meghaladja a hasonló szavazások részvételét.

Soproni Tamás polgármester következő lépésként a képviselő-testület elé viszi a terézvárosiak döntését, hogy arról rendelet születhessen. Úgy véli, a kerületiek példát mutattak abból, hogyan lehet élni a demokratikus eszközökkel, és döntöttek arról, hogy milyen kerületben szeretnének élni. Szerinte az igen szavazatok többsége azt jelzi, hogy a terézvárosiaknak többet ér otthonuk békéje, mint a kieső bevétel.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top