nlc.hu
Aktuális

Félmilliós rezsit hagytak a házigazdának a turisták

Öt nap alatt 122 ezer liter vizet használtak el a turisták bosszúból egy Airbnb szálláson

Félmilliós rezsit hagytak a házigazdának a turisták.

Egy Dél-Koreába látogató kínai házaspár több mint 122 ezer liter víz, valamint több ezer dollár értékű gáz, villany felhasználásával állt bosszút az Airbnb házigazdáján, aki nem volt hajlandó törölni foglalást.
 
Egy szöuli Airbnb-tulajdonos nemrégiben egy rémálomszerű forgatókönyvet élt át: a vendégei mindent megtettek, hogy a lehető legtöbb vizet, áramot és gázt pazarolják el tartózkodásuk alatt.
 
Az egész úgy kezdődött, hogy egy kínai házaspár 25 napra lefoglalt egy önálló villát Szöulban az Airbnb-n, anélkül, hogy ellenőrizte volna annak helyét a dél-koreai fővárosban. Amikor megérkeztek és rájöttek, hogy a hely a külvárosban van, úgy döntöttek, hogy felveszik a kapcsolatot a tulajdonossal, és visszatérítést kértek, arra hivatkozva, hogy a városközpontba történő utazás túl kényelmetlen. A házigazda azonban nem engedett, azzal érvelve, hogy a foglalást visszaigazolták, és a fizetés teljes egészében megtörtént. Úgy tűnt, a pár elfogadta a helyzetet, de titokban összeesküdtek ellene.

Öt nap alatt 122 ezer liter vizet használtak el

– mondta a házigazda.
 
A több száz dolláros gáz- és vízszámlán kívül az Airbnb házigazdájának 728 dollárt kellett fizetnie egyéb költségekre is, így körülbelül 1570 dollárral,

több mint félmillió forinttal rövidítették meg.

Megpróbált kapcsolatba lépni az Airbnb ügyfélszolgálatával, de azt mondták neki, hogy a cég nem vállal felelősséget, és az ügy közte és a vendégek között zajlik. Mivel nem tudta elérni a házaspárt Kínában, a férfinak végül magának kellett fedeznie az összes számlát.

Valahol maga a szállás ér rengeteget, ezért az Airbnb-szállásért például 20 millió forintot kell fizetni éjszakánként.
 
(via)

Folyik a csap

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top