nlc.hu
Otthon

Tévedésből milliós vízszámlát kapott, meghalt az idős asszony

Rosszul lett az 5,8 milliós vízszámlától, meghalt egy idős asszony

Az elhunyt olasz nő családja azt követeli, hogy vizsgálják ki a történteket, mert tévedésből számlázták ki a brutális összeget.
Idős nő tollal a kezében néz a közüzemi számlákat

Tévedésből kapott 55 euró helyett tizenötezer eurónál magasabb vízszámlát egy 88 éves asszony Olaszországban, aki az összeg hallatán rosszul lett és meghalt vasárnap este.

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzív osztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy 15 339 eurós (5,8 millió forintos) vízszámlát kaptak az augusztustól-októberig szóló időszakra.

Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató (Iren) később elismerte, hogy tévedés történt a mérőóra leolvasásakor, ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását. Az Iren új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra.

Miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

Téves számlák nálunk is előfordulnak, nemrégiben 1,3 milliós gázszámlát kapott egy kisgyerekes család, ami sokként érte őket.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top