nlc.hu
Otthon
Vízipisztolyozás miatt emeltek vádat

Vádat emeltek egy nő ellen, aki vízipisztollyal lőtt a szomszédjára

A szomszéd épp füvet nyírt, amikor az ontariói nő eltalálta a vízipisztollyal.

Testi sértéssel vádolják azt az 54 éves ontariói nőt, aki – állítása szerint – véletlenül vízipisztollyal locsolta le szomszédját. Az OddityCentral beszámolója szerint Wendy Washik még mindig sokkos állapotban van, miután bántalmazással vádolták meg, mert véletlenül vízipisztollyal meglocsolta szomszédját. Az incidens szeptember 1-jén történt Simcoe-ban, ahol egy kerti grillpartin játszott gyerekekkel, amikor véletlenül a fűnyíró szomszéd mellkasát érte a vízsugár.

Wendy azonnal bocsánatot kért, de a férfi kiabálni kezdett, majd bement a házába, hogy rendőrt hívjon. „Nem tettek fel nekem egyetlen kérdést sem” – mondta a nő a rendőrökről. „Nem nézték meg a vízipisztolyt sem. A férjem alig hitt a szemének.”

Az ontariói rendőrség szóvivője nem kívánt részleteket közölni az üggyel kapcsolatban, mondván, hogy “nem időszerű” a konkrétumokra kitérni. Wendy viszont ragaszkodik ahhoz, hogy csak egy gyerek vízipisztolyával játszott, amely nem volt nagyobb, mint az alkarja.

két vízipisztoly, strandjáték

Wendy aggódhat a vízipisztolyozás miatt (Fotó: Pexels.com)

Az eset nemcsak pszichés terhet rótt Wendyre, de komoly anyagi és szakmai következményei is lettek. Oktatási asszisztensként dolgozik a Brant Haldimand Norfolk Katolikus Iskolakerületnél, de az ügy lezárásáig nem térhet vissza munkájába. „Megértem, miért van ez így, de frusztrált vagyok” – mondta Wendy a CTV News-nak. „Minden nap küzdelem, nehéz nem állandóan erre gondolni. Nehéz túllépni rajta, mert nem lehet elfelejteni.

A nő családja próbál pénzt gyűjteni a jogi költségekre, de a vádak természete miatt ez nehézkes. Egy GoFundMe oldalon több mint 12 ezer dollárt (4,2 millió forintot) gyűjtöttek, de az oldalt később törölték, mivel a platform nem engedélyezi a pénzgyűjtést büntetőügyekre. A család alternatív megoldásokat keres, mert nem tudják, meddig tart még a jogi csatározás. Wendynek szeptember 24-én kell megjelennie a bíróság előtt.

Az eset komoly kérdéseket vet fel a rendőri intézkedések és a jogrendszer szigorúsága kapcsán, és mindeközben Wendy családja továbbra is reménykedik abban, hogy igazságot szolgáltatnak, és végre lezárhatják ezt az abszurd helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top