Életmód

Imádja az internet a vízipisztolyos keresztelőt

A koronavírus a szentségek kiszolgálását nem zavarhatja meg. Pláne nem húsvét közeledtével – vallja az a baptista lelkész, aki nem vicc, tényleg megtöltötte szenteltvízzel a vízipisztolyt.

Bár többen felvetették, hogy az egész csak hatalmas kamu/poén/eleve mém/fake news/szívatás, de nem: az elvileg meghitt, spirituálisan emelkedett keresztelői jelenetet ábrázoló kép nagyon is valós, ami most hihetetlen tempóban terjed a neten. Nem véletlenül. 

Egy minnesotai család úgy döntött, hogy a koronavírus miatt most hiába halasztják el sokan az esküvőjüket, a megfelelő járványügyi elírások mellett ők mégis megtartják fiúk, Wesley James keresztelőjét. Az édesanya, Mary Nielsen az „unortodox” szertartás kapcsán azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a social distancing betartásának módja a rituálé során valóban egy közös, családi poénkodás eredményeként született.

Így március 29-én a 2 hónapos csöppséget valóban sikerült rendben megkeresztelni, bár az nem derült ki, hogy pontosan milyen felekezetről lehet szó. A szenteltvízzel lespriccelést ábrázoló kép jelenleg 49 ezer lájknál, és 333 ezer megosztásnál jár, így bátran kijelenthetjük, hogy az internet közönsége nagyra értékelte a szülők és a pap vallásos igyekezetét.

(via)

Még több kreatív social distancing megoldás az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top