Szabadidő

Imádja az internetes népszerűséget a vízipisztollyal áldó pap

Tim Pelc, a 70 éves lelkész még húsvétkor vált híressé azzal, hogy a templom előtt a vízipisztolyával áldotta meg szentelt vízzel a híveket és a húsvéti kosarakat, most pedig imádja, hogy ennek köszönhetően mémmé vált.

Áprilisban a Szent Ambrus plébánia Facebook oldala tette közzé az azóta legendássá vált képeket a híveit vízipisztollyal megáldó Tim Pelcről. A képeket hamar felkapta a közösségi média, sőt Photoshop pályázat is indult vele kapcsolatban, ráadásul számos jobbnál jobb mémet inspirált – számolt be róla a 24.hu.

Pap vízipisztollyal

Tim Pelc, a vízipisztolyos amerikai pap (fotó: a Szent Ambrus plébánia Facebook oldala)

A BuzzFeed felkereste Tim Pelc-t, és a kreatív pap arról mesélt nekik, hogy a terv úgy indult, hogy a járvány ellenére is szerette volna méltó módon ünnepelni a híveivel a húsvétot, közben pedig betartja a kötelező távolságtartás szabályait is. A vízipisztolyos ötletről beszélt egy orvos barátjával is, aki jó, biztonságos és szórakoztató ötletnek tartotta azt. A lelkes papnak az is tetszett, hogy a képek nagy utat jártak be a neten, és hihetetlenül népszerűvé váltak, ő pedig még a belőlük készült mémeket is szereti, főképp a Doom borítósat.

Doom

A Tim Pelc munkássága alapján készült Doom mém

Annak pedig különösen örül, hogy maszkot visel a fotókon. A detroiti Pelc a vízipisztolyos áldás mellett azért is népszerű a helyi közösségben, mert interneten misézik a gyülekezetének.

Vízipisztolyok minden mennyiségben az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top