nlc.hu
Aktuális
Bizarr tévés pillanat: interjú közben vallotta be egy férfi, hogy megölte az anyját

Bizarr tévés pillanat: interjú közben vallotta be egy férfi, hogy megölte az anyját

Az olasz férfi állítólag nem bírta tovább, hogy édesanyja demenciája miatt egyre csak magát ismételgeti.
Interjú közben vallotta be, hogy megölte az anyját.

Az olasz Mediaset televíziós csatorna sajtóetikai vitát gerjesztett azzal, hogy adásba küldött egy interjút, amiben a Spezzano di Fioranóban élő Lorenzo Carbone a kamerájuk előtt ismerte be, hogy megölte demens édesanyjátírja cikkében a Gurdian.

A lap tudósításából kiderül, az 50 éves férfi állítólag képtelen volt tovább elviselni, hogy az egyre rosszabb állapotba kerülő édesanyja – a betegsége miatt – egyre csak magát ismételgeti. A férfi tehetetlen kétségbeesésésében megfojtott az idős asszonyt, majd miután a rendőrség körözést adott ki ellene, bevallotta a tettét.

Méghozzá nem akármilyen módon…A Mediaset stábja ugyanis teljesen véletlenül összefutott Carbonéval a háza előtt, interjút is készítettek vele, ahol a férfi mindent bevallotta. A rendőrséget az interjút készítő újságíró értesítette, majd miután a rendőrség engedélyezte azt, adásba küldték a beismerő vallomást.

A készítőket a rendőrségi engedély ellenére sok kritika érte amiatt, hogy nyilvánosságra hozták a nyilvánvalóan zavarodott és kiszolgáltatott állapotban lévő férfi vallomását; az etikai normák megsértésével vádolva a stábot, akik azzal védekeztek, hogy újságíróként cselekedtek és végig szem előtt tartották, hogy ne akadályozzák a nyomozást.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top