nlc.hu
Trend
Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár

Flapper stílus és eleven installációk – 6 trend a milánói divathétről, ami mindent visz a jövő tavaszi-nyári szezonban

Harmadik állomásához, Milánóba érkezett a divathónap. Mutatjuk, milyen kulcstrendek határozták meg az olasz divatfőváros kifutóin debütált 2025-ös tavaszi-nyári kollekciókat.
Milánói divathét

Flapper

A milánói divathét abszolút favoritja ezúttal a flapper stílus volt, mely számos márka kollekciójában jelen volt, egyeseknél – így például a Fendiél vagy Alberta Ferrettinél – kifejezetten erőteljes hangsúllyal. Láthattunk az 1920-as évek divatját autentikus módon idéző darabokat, más tervezők viszont szabadabban nyúltak az irányzathoz, és modern értelmezést adtak a jellegzetes, ejtett derékvonalas sziluettnek.

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Ezüstfény 

Fémhatású ruhaanyagok, kristályok, hálók, flitterek ragyogták be ezüstfénnyel az olasz divatfőváros kifutóit, az irányzat „csúcsmodellje” pedig kétségkívül a Prada tükrökkel díszített kreációja volt. Az ezüstös csillogás tehát szintén fontos trend lehet majd a 2025-ös tavaszi-nyári idény divatjában. 

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (6)

Nadrág szoknyával

Már a londoni divathéten is észrevehető volt, hogy a tervezők feltett szándéka újra divatba hozni a egyik legmegosztóbb ezredforduló környéki trendet, a szoknyával vagy egészruhával párosított nadrágokat. Milánóban szintén jó néhány divatháznál láttunk ilyen típusú összeállításokat, méghozzá a legkülönfélébb stílusokban a minimalistától a grunge-ig, sőt, a fentebb már említett flapper irányzattal átfedésben is. 

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (6)

Eleven installációk

Két évvel ezelőtt különösen felkapottak voltak a képzőművészeti ihletésű minták a mainstream divatban és úgy tűnik, a következő szezonnak ismét ez lesz az egyik meghatározó trendje. A Milánóban debütált kollekciókban ráadásul nem csak a printeken, de a vonalvezetéseken, lényegében az outfitek egészén megmutatkozott a művészi összhatás, amiből levonhatjuk azt a következtetést, hogy jövőre divatos lesz eleven, két lábon járó installációnak öltözni is. 

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Intenzív virágminták

A virágminták nyilvánvalóan megkerülhetetlen klasszikusai a tavaszi-nyári hónapoknak, azonban, hogy mégse váljanak unalmassá, szezonról szezonra változik, hogy milyen verziókban a legtrendibbek. Ahogy az már Londonban ugyancsak láttuk, jövőre a méretüket, színvilágukat és/vagy sűrűségüket tekintve intenzívebb, feltűnőbb virágminták kerülnek előtérbe. 

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (6)

Rojtok, rojtok és rojtok

A New York-i és a londoni divathét után Milánóban is domináns szerephez jutottak a rojtok. Ráadásul számtalan olyan kreációt láthattunk a kifutón, melyeken nem csak kiegészítő jelleggel voltak jelen, hanem akár a kreáció jelentős részét vagy akár egészét rojtok alkották. Minden jel arra mutat tehát, hogy az irányzat, mely több szezon óta fokozatosan feljövőben van már, jövőre igazán kibontakozhat majd. 

Milánói divathét, 2025 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top