nlc.hu
Trend

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél

7 kulcstrend a Milánói Divathétről, amiről tudnod kell

Február 20. és 26. között Milánói Divathéttel folytatódott a 2024-2025-ös őszi-téli kollekciókat felvonultató divathónap. Mutatjuk a legmeghatározóbb trendeket az olasz divatfőváros kifutóiról.

Bundák

A New York-i és a Londoni Divathét után Milánóban is nagyot mentek a műszőrme bundák, mégpedig a színben, hosszban  és/vagy textúrában minél teátrálisabb darabok. Ebből következőleg pedig immár biztosra vehető, hogy a következő télen nem lesz divatosabb kabáttípus a műszőrme bundánál és a natúr árnyalatok mellett várhatóan az élénkebb, illetve a többszínű modellek is visszatérnek majd a divat fősodrába.

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

Bőr és műbőr

A bőr és műbőr holmik évek óta stabilan ott vannak a legdivatosabb darabok között, jellegükből adódóan elsősorban az őszi-téli hónapokban. A Milánóban debütált kollekciók pedig egy újabb szezonra bebiztosították eme stílus helyét a legmeghatározóbb trendek között. A 2024-2025-ös szezonban az irányzaton belül is előtérbe kerülnek az egészruhák, a színeket illetően pedig a fekete mellett meghatározóak lesznek a barnás és zöldes árnyalatok is. 

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (7)

Business look

A milánói kifutókon hagyományosan nagy hangsúlyt kap az üzleties megjelenés, mégpedig annak is a kényelmes, mégis kifogástalanul elegáns olasz szabászatot képviselő irányzata. A 2024-2025-ös őszi-téli szezonban az anyaghasználatban, vonalvezetésben alapvetően maszkulin stílusú kosztümök lesznek a legdivatosabbak, melyeket azonban feminin részletek, rafinált finomságok lágyítanak.

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

No pants

A no pants trend továbbra is óriási favorit a divattervezők körében, számos Milánóban bemutatott kollekcióban találkozhattunk vele akár jelzésértékkel, egy-két szett erejéig, akár nyomatékosabban. Bár vélhetőleg az utcai divatban ennek hatására sem fog még tömegesen elterjedni, az azonban érzékelhető, hogy a divatipar egyelőre a legkevésbé sem karja elengedni ezt az irányzatot.

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Leopárdminta

A divat egyik nagy klasszikusa, a leopárdminta az elmúlt szezonokban nem tűnt el ugyan, ám tény, hogy nem szerepelt a legdominánsabb trendek között sem. A Milánóban látott kollekciók alapján azonban úgy tűnik, ez a következő őszi-téli idényben változik és a leopárdminta újra teljes pompájában, jelentős hangsúllyal lesz jelen a divatban.  

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

Virágdíszek

A 3-dimenziós virágdíszek a tavalyi év nagy visszatérői voltak, de a trendelőrejelzések szerint divatosnak számítanak a napokon belül induló tavaszi-nyári szezonban és a milánói bemutatók tanúsága szerint velünk maradnak majd az őszi-téli hónapokra is, mégpedig az egészen kicsitől az oversize verziókig mindenféle méretben és kivitelben. 

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Sárgák

Míg a New Yorkban a vörös, Londonban pedig a rózsaszín, addig Milánóban a sárga tónusai voltak azok, melyek a tervezők jelentős részénél felbukkantak valamilyen formában, akár csak egy-egy ruhadarabon vagy kiegészítőn, akár ugyanazon kollekción belül több outfiten is. Az árnyalatokat illetően a szó szoros értelmében véve színes volt a paletta: a lágy pasztellektől kezdve az élénkebben át egészen a mélyebb tónusokig mindenféle sárga megmutatta magát. 

Milánói Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top