nlc.hu
Trend

Londoni Divathét, 2024-2025 ősz-tél

7 kulcstrend a Londoni Divathétről, ami mindent visz a 2024-2025-ös őszi-téli szezonban

Február 16. és 20. között a Londoni Divathéttel folytatódott a divathónap. Mutatjuk a brit főváros kifutóin látott legmeghatározóbb trendeket.
Londoni Divathét

Bundák

A műszőrme bundák már a New York-i divathéten debütált őszi-téli kollekciókban is jelentős hangsúllyal voltak jelen, és nem volt ez másként Londonban sem. Az irányzaton belül is legfőképpen a statement jellegű, vagyis a méretükben, árnyalataikban, szabásukban és/vagy textúrájukban minél feltűnőbb darabok dominálnak majd a 2024-2025-ös őszi-téli hónapokban. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Vállhangsúly

A divathét bemutatóin számos tervezőnél láthattunk erőteljesen, sőt akár egészen groteszk módon vállhangsúlyos darabokat: extrém válltöméseket, puffos vállakat vagy épp vállban szélesedő pelerineket, köpenykabátokat. A vállhangsúlyos sziluettek várhatóan az utcai divatban is szerephez jutnak majd az őszi-téli idényben, persze minden bizonnyal sokkal kevésbé extravagáns formában, mint ahogyan a kifutókon megjelentek. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Kapucnik

A kapucnik 2024-2025 őszén és telén nem csak a kabátokon, dzsekiken vagy épp a sportosabb felsőrészeken jutnak szerephez, de akár elegánsabb darabokon is. Ráadásul nem csupán „dísznek” lesznek a ruhákon, de a tervezők szándéka szerint a fejen a helyük, még akkor is, ha épp egy egészruhához vagy selyemblúzhoz kapcsolódnak. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Buborékszoknyák

A szezon nagy visszatérői lesznek a buborékszoknyák. Az irányzat gyökerei az 1950-es évekig nyúlnak vissza, utoljára pedig közel két évtizeddel ezelőtt volt igazán felkapott. A buborék fazon megjelenik a minitől egészen a maxi hosszúságig mindenféle szoknyán. Az utcai divatban jó eséllyel a rövidebb fazonok terjedhetnek majd el. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Áttetsző darabok

Az áttetsző ruhadarabok évek óta stabilan jelen vannak a divatban, és biztosak lehetünk abban is, hogy nem a következő őszi-téli idényben tűnik el ez az irányzat. Sőt! Az áttetsző felsőrészek továbbra is felkapottak maradnak, azonban még ezeknél is trendibbek lesznek az áttetsző szoknyák, illetve az áttetsző egészruhák, színazonos alsóruhával. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Masnik

A masnik megjelentek a New York-i kifutókon és számos kollekcióban megmutatták magukat Londonban is: mindenféle kivitelben, méretben és funkcióban, a ruhák legkülönfélébb pontjain jelentek meg a kreációkon. Mindebből pedig már levonhatjuk azt a messzemenő következtetést, hogy nagy valószínűséggel a masni lesz a jövő szezon legfelkapottabb kiegészítője, hiszen olyan trendről van szó, melyre szinte egészen biztosan lecsapnak majd a fast fashion márkák is. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Rózsás árnyalatok

A rózsaszín a Barbiecore irányzatnak köszönhetően több szezon óta ott van az aktuális trendszínek között. És bár ez a trend lassacskán kifutja magát, a rózsaszín velünk marad, igaz, az élénkebb, erőteljesebb árnyalatok helyett a fakóbb, füstösebb tónusai kerülnek majd előtérbe. 

Londoni Divathét 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top