nlc.hu
Trend

Londoni Divathét 2024 tavasz-nyár

Anglia legtrendibb rózsái – 7 irányzat a Londoni Divathétről, amit ismerned kell

Szeptember 15. és 19. között a brit fővárosban folytatódott a divathónap. Mutatjuk, mit láttunk a kifutókon.
Londoni Divathét

A divathónap második állomásán, Londonban is bemutatkoztak a következő szezonra készült kollekciók. Íme a trendek, melyek meghatározzák majd a 2024-es tavaszi-nyári hónapok divatját!

Csípő, csípő, csípő 

Ahogy előzőleg New Yorkban, úgy a Londoni Divathéten is az egyik legdominánsabb trend volt a csípőhangsúlyos sziluett. A csípőnadrágok, csípőszoknyák mellett az ejtett derekú, flapper fazonú egészruhák, illetve a csípő vonalát kiemelő díszítések, kiegészítők – például övek – is megjelentek a kollekciókban. Több tervezőnél előkerült továbbá a peplum, vagyis a derékfodor, mely derékban szűkített vonalvezetésből indul ugyan, azonban a csípőnél kiszélesedve szintén ezt a testtájat emeli ki.

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (10)

Aszimmetria

Az aszimmetria már az előző szezonban ott volt, illetve a jelenleg is ott van a legmarkánsabb trendek között és a brit fővárosban debütált kollekciók alapján nem lesz ez másként jövőre sem. A 2024-es tavaszi-nyári idényben ezen az irányzaton belül is különösképp a felül aszimmetrikus, félvállas vonalvezetés lesz divatos a felsőrészeken, illetve az egészruhákon egyaránt.

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Folyékony hatás

A Londonban bemutató tervezők nagy előszeretettel dolgoztak könnyed, fényes, a testen szinte folyékony hatást keltő, neutrális vagy pasztelles árnyalatú ruhaanyagokkal, főképp finom selymekkel, szaténnal. Ez az anyaghasználat különösen midi vagy maxi szabású, tóga ihletésű kreációkon volt jellemző, átfedést mutatva az előző bekezdésben említett aszimmetrikus trenddel.

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Virágba borulva

A virágminták, illetve virágdíszek szintén nagy hangsúlyt kaptak a londoni kollekciókban, méghozzá a legkülönfélébb variációkban. Ez az alapvetően időtlen stílus tehát a jövő évben várhatóan a legváltozatosabb formákban lesz jelen a divatban, a realisztikustól az absztraktig, a visszafogottól az eklektikusig, mindenféle méretben, árnyalatban és kivitelben, az utcai és az alkalmi ruhákon egyaránt.  

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Fekete-fehér

A divattervezők Londonban bebizonyították: a fekete-fehér színkombináció továbbra sem unalmas. A klasszikus kombináció játékos, kreatív, sőt egészen váratlan értelmezéseket kapott a kollekciókban, szabásvonalak, rétegek, panelek, díszítések vagy épp mintázatok formájában.

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Sárgák

A sárga árnyalatai a New York-i divathéten is számos kollekcióban fontos szerephez jutottak, ez a tendencia pedig Londonban is egyértelműen folytatódott. Olyannyira, hogy a legkevésbé sem csodálkoznánk, ha esetleg a Pantone Intézet is a sárga valamely árnyalatát jelölné majd meg a 2024-es év hivatalos trendszíneként. Hogy melyiket, azt azonban megtippelni sem mernénk, ugyanis a sárga paletta számtalan tónusa megmutatta magát a különböző tervezőknél.

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Kékek

A sárga mellett azonban egy másik szín is igen jelentős nyomatékot kapott a londoni kifutókon, mégpedig a kék. Ezen belül a kobalt-, illetve királykék tónusok jelentek meg a leggyakrabban a kollekciókban, ugyanakkor a szín más árnyalatai is előkerültek, a pasztellektől kezdve az égkéken, vagy épp a farmerkéken át a mélykékig. 

Londoni divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top