nlc.hu
Trend
Öregítő körömlakk színek

Ezektől a körömlakk színektől öregebbnek tűnik a kezed

Egyes körömlakk színek kerülendők az idő múlásával, az azonban tévhit, hogy idősebb korban csak neutrális árnyalatokat viselhetünk a körmeinken.

Ahogy a bizonyos hajszínek öregíthetik az arcot, úgy vannak olyan körömlakk árnyalatok is, melyek a kezeket mutatják idősebbnek. És hogy melyek ezek? 

„Nehéz általánosan állást foglalni, mert mindannyian különbözőképpen öregszünk. A manikűr színeivel és az öregedéssel kapcsolatban azonban tapasztalom, hogy van néhány szín, amelyet ki kell zárni a palettáról” – fogalmazott a Glam.com cikkében Vanessa Sanchez McCollough amerikai manikűrös, aki olyan sztárok kezeinek szépségéért felel, mint Lupita Nyong’o vagy Cindy Crawford.

Körömlakkok

Illusztráció: Getty Images

„A sötét színek… mint a fekete, a csokoládébarna és a mélylila… felhívják a figyelmet a kezek tökéletlenségeire, például öregségi foltokra vagy elvékonyodó bőrre, amitől az erek jól láthatóak” – figyelmeztetett.

A szakember tanácsa, hogy a sötét körömlakkok helyett válasszunk inkább világosabb, tompább árnyalatokat, melyek kevésbé kontrasztosak a bőr színével. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag nude árnyalatokat viselhetünk és a feltűnőbb színekről teljesen le kell mondanunk. A lényeg, hogy a bőrtónusunkkal minél inkább hangoljuk össze a körömlakk tónusát. 

„A hideg bőrtónussal rendelkezők olyan színeket válasszanak, mint a rózsaszín, a kék vagy a lila, a melegebb bőrtónusúak pedig olyanokat, mint az őszibarack, a szürke és a cseresznyepiros.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top