nlc.hu
Otthon
Gombászni ment, emberi koponyát talált

Gombászni ment, emberi koponyát talált

Gomba helyett emberi maradvány került elő az erdőből.

Emberi koponyára bukkant gombászás közben egy ember Úrkút közelében egy erdőben – értesült a 24.hu.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a rendőrség is. Nagy Judit, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt nyilatkozta a portálnak, hogy az elsődleges szakértői vélemény szerint több mint 50 évvel ezelőtti emberi maradvány került elő.

A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az ügyet.

Tavaly amúgy Budapesten, egy 9. kerületi lakás parkettája alatt találtak egy emberi koponyát, valamint több tucat csontot. Éppen lakásfelújítás zajlott, a szakemberek a parketta felszedését követően bukkantak rá az  emberi maradványokra. Először arra gondoltak, hogy egy állat csontjai lehetnek, ám ahogy haladtak a munkával, egyre több és több került elő. A tulajdonos egyből értesítette a rendőrséget, az ügyben pedig vizsgálatot indítottak. Idén januárban pedig lomizás közben bukkantak emberi csontokra Budapesten, a 11. kerületben. Az emberi maradványokat valaki egy szatyorban, a kidobott holmik közé tette. Az ügyben nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A rendőrség szakértője megvizsgálta a csontokat, és arra jutott, hogy azokat feltehetően orvosi oktatási segédanyagként használták.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top