nlc.hu
Otthon
7 dolog, amit soha ne tisztíts meg ecettel!

7 dolog, amit soha ne tisztíts meg ecettel!

Az ecet tökéletes társ a háztartásban. Akadnak azonban olyan felületek és tárgyak, melyeket jobb messzire kerülni vele.

Az ecet rendkívül hatékony és sokoldalú tisztítószer, ráadásul vegyszerektől mentes makulátlanságot biztosít. Savassága miatt viszont akadnak felületek és tárgyak, melyekre sajnos rossz hatással lehet. A következő tárgyak kapcsán érdemes kerülnöd az ecet használatát, mert sajnos kielégítő eredmény helyett csalódást okoz, ha használod.

  1. Fotó: GettyImages

    Fotó: GettyImages

    Fa: az ecet károsíthatja a fa felületek, például padlók és bútorok bevonatát, tompává és fénytelenné téve azokat. Különösen a viaszolt vagy kezeletlen fa esetén érdemes elkerülni.

  2. Rozsdamentes acél: bár vízzel hígítva használható itt is az ecet, mégis vedd számításba, hogy károsíthatja a rozsdamentes acél felületeket. Inkább speciális tisztítószert használj.
  3. : márvány, gránit és mészkő felületeken az ecet savassága kárt okozhat, égetheti vagy mattíthatja azokat.
  4. Vasalók és ruhagőzölők: sajnos az ecet károsíthatja az eszközök belső alkatrészeit, ezért ajánlott, hogy csak vizet használj a tisztításukhoz.
  5. Fuga: gyakori használat esetén az ecet idővel károsíthatja a fugát. Inkább hígított fehérítőt használj a tisztításhoz.
  6. Mosógép: bár néha használható a ruhák öblítéséhez, valamint a gép tisztításához is kiváló alkalmanként, a túl gyakori ecethasználat károsíthatja a mosógép alkatrészeit.
  7. Elektronikai kijelzők: ne használj ecetet telefonok, televíziók vagy egyéb elektronikai eszközök képernyőinek tisztítására, mert károsíthatja a bevonatot.

via

Ez is érdekelhet Ecet egészségre gyakorolt hatása Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top