nlc.hu
Trend
Haláleset hajbeültetés miatt

Belehalt a hajbeültetésbe egy 30 éves férfi

A plasztikai sebész elárulta, hogyan válhat végzetessé egy szépészeti eljárás.

Belehalt egy 30 éves, indiai férfi az olcsó hajbeültetésbe, amit egy olyan “szakember” végzett, aki videóból szerezte a tudását. Az elhunyt páciens amúgy tévés volt, és azért vállalkozott a szépészeti eljárásra, mert jobban akart kinézni a képernyőn. A szerencsétlenül járt férfi vérmérgezést kapott a rossz higiéniai körülmények miatt.

Dr. Krasznai Zsolt, plasztikai sebész mesélt a Mokkában erről a horrorisztikus esetről. “Nemrég Miamiban kaptak el szintén egy kóklert, aki illegálisan végzett szépészeti eljárásokat. Börtönbe került. (…) Óva intek ettől mindenkit. Nekem is van olyan páciensem, aki elmondta, hogy a lánya most belefogott ilyenbe. Nem is értem, hogy miért döntött úgy, hogy nekiáll töltéssel, botoxszal foglalkozni, hiszen nagyon sok kárt lehet vele okozni. Romániában 5 éven belül két helyen is meghalt olyan páciens, akinél nemcsak töltésbe és botoxba, hanem valamilyen műtétbe is belefogott egy illető, aki azt hitte, hogy az internetről bármit meg lehet tanulni. Azért ez nem egészen így van!” – hívta fel a figyelmet.

Elmondása szerint a világ minden részén vannak olyan klinikák, ahova, ha bemenne a hatóság, súlyos higiéniai problémákat találna. “Hát, még az olyan helyen, ahol nincs erre semmilyen rálátás, orvosi háttér!” – jegyezte meg.

A szakember elárulta, Magyarországon is tud mondani olyan hajbeültető klinikát 10 évvel ezelőttről, ahol névleg egy orvos adta a működési engedélyt, de az orvos sosem járt ott: “Gyakorlatilag egy kertvárosi ház pincéjében csináltak – és nem is kis mennyiségben – hajbeültetést. Még híres színészek is jártak oda és tették ki reklámként, miközben orvos sosem látta a pácienseket, csupán a betanított <<rabszolgák>>“.

“Magát a beültetés technikáját meg lehet tanulni, itt inkább az a gond, ha gond van, illetve, hogy megvannak-e a körülmények” – magyarázta Dr. Krasznai Zsolt, hogyan válhat végzetessé egy ilyen eljárás.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top