nlc.hu
Gasztro
„Eltorzult arcom miatt kiküldtek az étteremből” – Rendőrséghez fordult a genetikai betegséggel élő férfi az eset után

„Eltorzult arcom miatt kiküldtek az étteremből” – Rendőrséghez fordult a genetikai betegséggel élő férfi

Oliver Bromley vélhetően nem vágyott másra, csak arra, hogy nyugodtan elfogyassza az ebédjét egy helyi étteremben. Ennek ellenére a vendéglátóhely személyzete az eltorzult arca miatt kiküldte a helyről.
Egy étterem belső tere

Egy genetikai betegségben szenvedő férfit kiküldtek egy londoni étteremből, mondván, hogy kinézetével megijeszti a vendégeket. Oliver Bromley 1-es típusú neurofibromatózisban, azaz egy olyan genetikai betegségben szenved, amely a bőrön többszörös csomókat, nem rákos tumorokat és egyéb bőrpanaszokat okoz. A férfi elmondása szerint egy camberwelli étterembe tért be, hogy rendeljen, majd nem sokkal később a személyzet azt mondta neki, hogy panaszkodnak miatta. 

Szörnyű dolog, ami történt. Aznap nagyon magamra vettem

– árulta el Bromley a BBC-nek. A férfi azt mondja, hogy direkt nem szerette volna elárulni az étterem nevét, ugyanis a célja nem az, hogy bosszút álljon, sokkal inkább az, hogy felhívja a figyelmet egy igen komoly problémára.

Az incidens még augusztusban történt, amikor az egyik helyi kórház fekvőbetegeként kezelték, azonban az egyik nap úgy döntött, hogy a kórházi koszt helyett kivételesen étteremben fogyasztja el az ebédjét. 

„Mikor beléptem, észrevettem, hogy nem lehet kártyával fizetni, ezért rögtön kimentem, hogy felvegyek némi készpénzt. Visszamentem az étterembe, hogy leadjam a rendelésemet, majd megkértek, hogy távozzak az étteremből, mert a kinézetemmel megijesztem a vendégeket” – mesélte. Hozzátette azt is, miszerint alig telt el idő azt követően, hogy belépett az étterembe, így senkinek sem lett volna ideje arra, hogy panaszt tegyen a személyzetnek. Ennek ellenére Bromley tiszteletben tartotta a döntést, és távozott a vendéglátóhelyről. Az incidenst követően a férfi panaszt tett az étteremnél, majd amikor nem kapott választ, jelentette az esetet a rendőrségnél. 

Az információk alapján a rendőrök valóban felkeresték Bromley-t az incidens kapcsán, és habár nem történt letartóztatás, a rendőrség üzenete mégis az, hogy komolyan veszik a megkülönböztetéssel összefüggő bűncselekményeket. Hozzátették azt is, miszerint minden hasonló bűncselekményt nyomon követnek és nyilvántartásba vesznek. 

„Ez nem csak rólam szól”

A férfi hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem bánja, ha az emberek kérdéseket tesznek fel az állapotáról, azonban véleménye szerint ez az eset az oktatás hiányára vezethető vissza. 

„Valószínűleg azt hitték, hogy ezek a daganatok fertőzőek lehetnek vagy ilyesmi.”

A Nerve Tumours UK nevű jótékonysági szervezet közleményében a következőt írta: „Rendkívül csalódottan értesültünk a szörnyű, de sajnos nem szokatlan esetről, amelyet Oliver Bromley átélt.”

A jótékonysági szervezet igazgatója, Karen Cockburn elmondása szerint ők is felkeresték az éttermet, és annak ellenére, hogy választ nem kaptak, a UK Hospitality felajánlotta, hogy együttműködik velük azért, hogy a vendéglátóiparban felhívják a figyelmet a problémára. 

Ez nem rólam szól. Soha nem is rólam szólt.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top