nlc.hu
Szabadidő
Ezekben a szellemjárta otthonokban akkor sem töltenél el egy éjszakát, ha fizetnének érte

Ezekben a szellemjárta otthonokban akkor sem töltenél el egy éjszakát, ha fizetnének érte

Bár az otthonainkra leggyakrabban úgy tekintünk mint egyfajta menedékhelyre, az alábbi kísérteties történetek nem éppen ezt sugallják! Mutatunk 5 szellemjárta otthont, amitől kiráz a hideg.

A paranormális jelenségek iránti érdeklődés már egészen gyermekkorunk óta végig követheti az életünket, gondoljunk csak a Casper című, egész estés fantasy filmvígjátékra, melyben egy tizenéves kislány megismerkedik egy barátságos szellemmel és goromba bácsikáival vagy Az igazi szellemirtók című rajzfilmsorozatra. De akár ebbe a felsorolásba tehetném a Scooby Doo és a Bátor, a gyáva kutya című meséket is, amelyeknél míg az előbbi esetében mindig azt sugallják a gyermekeknek, hogy szellemek nem léteznek, addig az utóbbi már enyhe horroros beütéssel rendelkezik.

Bár sokan aztán megállhattak ezeknél a meséknél (úgy, ahogy jómagam is), természetesen azok, akik szeretnek rémüldözni, mindezek után tovább kacsintgathattak a horrorok és thrillerek világa felé, ahol már élethű CGI technikákkal és durva jump scare jelenetekkel borzolják a kedélyeket a rendezők. 

Jelenet a Casper című filmből

Jelenet a Casper című filmből (Fotó: Afp)

Azonban mi van akkor, ha azt mondom, hogy egyesek szerint a szellemek nem csak a filmvásznon léteznek, hanem a való életben is? Személyes történeteik pedig annyira hátborzongatóak, hogy azokat olvasva biztosan sokak kedve elmegy attól, hogy azt kívánják, bárcsak valaha is tanúja legyenek valamilyen paranormális jelenségnek

Kéretlen lakótárs

Egy Reddit felhasználó az internet népétől kért segítséget, ugyanis házában eléggé furcsa dolgok történtek az utóbbi időben. Az oldalra már elkeseredésében írt, ugyanis kíváncsi volt, hogy esetleg valaki más is tapasztalt-e már valami hasonlót az otthonában. Elárulta, hogy a ház, amelyben lakik, 1954-ben épült, azonban ő maga csak két és fél éve költözött be oda, egyedül, a kutyájával. Egy pár hét eltelte után azonban azt vette észre, hogy olyan, mintha nem egyedül élne a lakásban. A lámpái elkezdtek fel-le kapcsolódni, az ajtók pedig maguktól becsukódni. A levegőben időnként cigaretta füst és erős parfüm szagot is érzett feltörni. Az igazi fekete leves azonban mindezek után történt: 

Egyik este a konyhaszigeten ültem és éppen a vacsorámat fogyasztottam, amikor azt éreztem, hogy valaki megragadta a törzsemet. 

– árulta el a felhasználó, akinek a zsalugáterekkel is meggyűlik a baja, ugyanis azok is véletlenszerűen fel-le nyílnak anélkül, hogy a tulajdonos hozzájuk érne. 

A szellemek tényleg körülöttünk élnek? (Fotó: Getty Images)

A szellemek tényleg körülöttünk élnek? (Fotó: Getty Images)

Ha ez még mind nem lenne elég ok ahhoz, hogy azonnal eladjuk a házunkat, ha hasonló helyzetben lennénk, a felhasználó arról is beszámolt, hogy édesanyja és egyik barátja is tapasztalt különös dolgokat a házban, pedig soha nem beszélt nekik előtte arról, hogy furcsa dolgok történnének ott.

„Anyukám eljött hozzám látogatóba, és azt mondta, hogy a reggeli készülődése közben valaki hangosan kimondta a nevét. A legjobb barátom egy másik reggelen ugyanabban a fürdőszobában készült, és azt mondta, hogy látott maga mögött egy emberi alakot, majd amikor odafordult, nem volt ott senki.”

Mama, minden rendben!

Szintén hátborzongató történetet mesélt egy másik redditező, akinek családját a saját nagymamájának szelleme ijesztette halálra. Mikor ugyanis a nagymama elhunyt, még tíz évig állt utána üresen és érintetlenül a háza, egészen addig, míg az unoka úgy nem döntött, hogy beköltözik oda családjával. A furcsaságok már a beköltözés első napjától kezdve elkezdődtek. 

Az első éjszaka közepén a 19 éves lányom berohant a hálószobánkba és sírni kezdett, hogy látott valakit az ágya végében állni. Mindezt úgy vette észre, hogy a szobájában hirtelen nagyon hideg lett és felkelt, hogy még jobban magára húzza a takarót. Ekkor látta meg az alakot. Ezek után nem volt hajlandó visszatérni a szobájába és szinte felnőtt nő létére az ágyunkban maradt.

 – írta le az édesanya, akinek férje a második napon tapasztalt egy újabb vérfagyasztó pillanatot: 

„A férjem megébredt az éjszaka közepén, majd megkérdezte tőlem, hogy ki járkál a folyosón. Mikor azonban kiment, hogy megnézze, hogy ki van kint, nem látott senkit, a gyerekeink pedig mélyen aludtak az ágyunkban. Racionális ember lévén a párom azzal magyarázta az esetet, hogy csak az ablakokon beszűrődő fények játéka szórakozott vele.”

Mindezek után bár többet nem “jelent meg” számukra a szellem, mégis gyakran érezték a reggeli kávé és égett pirítós szagát, amely az édesanya nagypapájának a kedvenc reggelije volt. A kép akkor állt össze az egész család számára, amikor a 19 éves lányuk megtalált egy családi összejövetelről készült képet, rajta a dédnagymamájával, akivel soha életében nem találkozott, majd felkiáltott: “őt láttam az ágyamnál állni!”.

A lány sosem ismerte a dédnagymamáját (A fotó csak illusztráció! Getty Images)

A lány sosem ismerte a dédnagymamáját (A fotó csak illusztráció! Getty Images)

Több se kellett az édesanyának, máris cselekedett:

Mindezek után lementem az alagsorba és valahogy éreztem a nagymamám jelenlétét. Így hát elkezdtem neki beszélni. Elmondtam neki, hogy bár nagyon szeretem, halálra rémiszti a gyerekeket. Megígértem, hogy vigyázni fogok a házra amit a nagypapámmal építettek, de ideje már tovább lépnie. Többet soha nem történt semmiféle furcsaság.

Itt a jel, gyermekem!

Döbbenetes dolgok történtek egy férfivel is, akivel nem sokkal az édesanyja halála után történtek furcsa esetek. Az anyukája ugyanis még a halála előtt megígérte számára, hogy tudtára fogja adni valahogy, hogy minden a legnagyobb rendben van vele. A férfi pedig a mai napig hisz benne, hogy az a rengeteg anomália, amelyek az édesanyja halála utáni két hétben történtek vele, mind üzenetek voltak a túlvilágról. 

„Reggelente észrevettem, hogy a dolgaim más helyen vannak, mint ahová korábban letettem őket. Egyik este fel is ébredtem valami zajra, ekkor pedig egy kezet láttam, ahogy átsuhan az ajtómon keresztül… Később azt is láttam, hogy egy papírdarab felemelkedik az asztalomról, lebeg a levegőben, majd pár lépést előre száll, majd leesik. Nincsen semmi más magyarázatom rá, hogy mi történhetett, mint az, hogy ezek az édesanyám jelei voltak. A macskáim nem voltak a szobában, a légkondi nem ment én pedig teljesen józan voltam.” – vallotta meg észleléseit a férfi, aki összesen két héten át tapasztalt különös jelenségeket az otthonában.

A macskák mindent tudnak

Évszázadok óta számos legenda terjed arról, hogy a macskák nem csupán érzékelik, hanem egyenesen részesei is a szellemvilágnak. Úgy tartják, hogy egy cicán számos módon észrevehető, ha meglátnak vagy érzékelnek egy elhunyt lelket. Sok egyéb más jel közül ilyen lehet például, ha hirtelen ok nélkül megtorpan, megdöbben vagy töretlenül, meredt tekintettel bámulja a semmit hosszú ideig és ebből a tevékenységből semmivel sem tudjuk kizökkenteni.

Úgy tartják, a macskák megérzik, ha szellem van a lakásban (Fotó: Getty Images)

Úgy tartják, a macskák megérzik, ha szellem van a lakásban (Fotó: Getty Images)

Ezt a feltételezést támasztja alá egy pár története is: 

„Tudjuk, hogy van valaki más is a házunkban. Gyakran látunk, vagy hallunk dolgokat a házastársammal, amit nem tudunk megmagyarázni. Még a macskáink is úgy viselkednek, mintha hallanának dolgokat. Ennek ellenére nem érezzük fenyegetőnek az illető jelenlétét. Mondtuk is neki, hogy maradhat mindaddig, amíg nem zavar minket.”

Dalban mondom el

Egy egészen érthetetlen dolog történt egy másik hölggyel is, aki bár szellemet nem látott, mégis úgy érzi, a természetfeletti világ próbált kapcsolatba lépni vele, méghozzá egy dalon keresztül. Mikor ugyanis egy igen nehéz időszakot élt meg, bekapcsolta a TV-t, hogy egy kis zenehallgatással nyugtassa az idegeit. Ekkor azonban hűvösséget érzett maga körül, úgy érezte: nincs egyedül és valaki figyeli. 

„Valamilyen megmagyarázhatatlan módon azt éreztem, hogy a sok évvel ezelőtt elhunyt nagypapám van mellettem, így hát elkezdtem beszélni hozzá és megkértem, hogy mondja el, miért van most itt. Amint kimondtam hangosan a kérdést, a TV-n felcsendült egy dal, ami nem más volt, mint Charlie Puth és Wiz Khalifa – See You Again című száma. Aki nem ismerné a dalt, arról szól, hogy a két fél majd mindent elmesél egymásnak, ha újra találkoznak és lesz miről beszélniük, hiszen nagy utat jártak be azóta, hogy elváltak útjaik. Nem kell mondanom, ezek után végig bőgtem a számot.

Nem csak kopogtatásokkal, ajtócsapkodással vagy tárgyak röptetésével léphetnek velünk kapcsolatba a szellemek. (Fotó: Getty Images)

Nem csak kopogtatásokkal, ajtócsapkodással vagy tárgyak röptetésével léphetnek velünk kapcsolatba a szellemek. (Fotó: Getty Images)

Szintén a zenével kapcsolatos paranormális eseményeket tapasztalt meg egy férfi is, aki gyermekkorában orgonaszót hallott éjszaka az ágyából, erre pedig semmi esélye nem lett volna, ugyanis a szomszédok kilométerekre laktak az otthonától. Majd mindezek után az ágya is rázkódni kezdett, amitől már nagyon megijedt. 

Mindezen elbeszéléseket hallva úgy tűnik, hogy nem csak Hollywood kitalációja a szellemvilág létezése. Bár a felsorolt paranormális jelenségek egytől-egyig változatosak, úgy tűnik egy dolog közös bennük, méghozzá az, hogy nem maradt titok a történetük, illetve az, hogy sose tudjuk meg, hogy igazak-e vagy sem.

Via: (1), (2), (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top