nlc.hu
Szabadidő
Újabb túrázót kellett menteni a Remete-barlangnál, videón a hegyimentők akciója

Újabb balesetet szenvedett túrázót kellett kimenteni a Remete-barlangnál, videón a hegyimentők akciója

Idén ez már az ötödik alkalom, hogy bokatöréshez kellett kivonulniuk a hegyimentőknek a Remete-barlangok térségében.

Hegyimentőknek kellett kimenteniük egy túrázó nőt a Börzsönyben, miután megcsúszott és eltörte a bokáját a Remete-barlangnál.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat beszámolója szerint a hegyimentők éppen a Duna-Ipoly Nemzeti Park DINPI Forgatag nevű családi rendezvényén vettek rész szombat délután, amikor megkapták a riasztást. A csapat egyik fele Királyréten maradt szórakoztatni a gyerekeket, míg a másik fele két járművel elindult a Remete-barlang felé.

Mint írják, idén már az ötödik bokatöréshez vonultak az egységek a Remete-barlangok térségében, így a túrázó mentése már rutinosan zajlott. A Dömösi átkelőtől először a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat és a Kismarosi Önkéntes Tűzoltóság egy-egy tagja indult gyalog a Remete-barlanghoz felderíteni, valamint az elsődleges elsősegélyt biztosítani, míg a többi egység összekészítette a felszereléseket, és utánuk indultak. A rendőrség közben gondoskodott róla, hogy a 12-es főúton a mentőegységek biztonságosan tudjanak felkészülni a mentéshez.

Hegyimentők visznek le egy nőt a Remete-barlangnál

Fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Szerencsére a nő nem szenvedett más sérülést a bokatörésen kívül, így az állapota kielégítő és stabil volt. A hegyimentők rögzítették a sérült bokát, majd az odaérkező többi egységgel együtt hordágyon szállították le a 12-es főúthoz.

Utolsó akadályként még a vasúti síneken kellett átszállítani, majd egy nagyon meredek vaslépcsőn kötéltechnika segítségével engedték le a sérültet. Végül a 12-es főúton az Országos Mentőszolgálat munkatársai vették át a sérültet, majd további vizsgálatokra és ellátásra a váci kórházba szállították.

A hegyimentők emlékeztetnek, hogy a Remete-barlanghoz vezető ösvények veszélyesek, a közelmúltban figyelmeztető táblákat helyzetek ki az oda vezető turistautakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top