nlc.hu
Szabadidő

17 órát várt a hegyen a törött lábú bázisugró

Törött lábakkal várta 17 órán a mentőket a pórul járt bázisugró – Videó

Óriási szerencséje volt, hogy nem halt meg a balesetben, és egy évébe telt, hogy felépüljön a sérüléséből. Gyakorlatilag újra kellett tanulnia járni.
Bázisugró

Egy tiktoker, bizonyos infiniteadventures egészen rémisztő videót osztott meg a csatornáján. Az általa narrált videón egy 2020-as kalandját meséli el, ami kis híján az életébe került. Emberünk már három hete vakációzott Dél Afrikában a feleségével, amikor a nejének haza kellett utaznia. Neki azonban még volt további két hete az aranyéletre. Mivel a bázisugrás szerelmese, úgy döntött, hogy ezt nagyrészt azzal tölti, hogy annyi helyről ugorjon le, amennyiről csak lehetséges.

A baleset napján helikopterrel vitték fel őket a hegyre. Egy ismerősével elosztották a költségeket, övék volt az aznapi utolsó ugrás. Körbejárták a hegyen a lehetséges kiugrási pontokat, de sajnos egyet sem találtak, ami ideális lett volna. A bázisugrásnál ez azt jelenti, hogy az ugró messzire tud repülni a faltól, és az ernyő is biztonságosan kinyílhat. Ennek ellenére a férfi úgy döntött, hogy belevág. Óriásit hibázott – derül ki a Sun cikkéből.

@infiniteadventures This was the worst day of my life! I nearly die on this day 3 years ago. I'm still not over the trauma of this day which hapoened over 3 years ago. Since then ive become a father and traveled the world living an amazing life but this does still come back to me sometimes. Im really luck that i walked away from this and im so grateful to the team of people who rescued me and nursed me back to health. I still jump but not as ofter and i try to male smaeter choices as i want to be here to teach my son how to be a man #fail #basejump #infiniteadventures #lucky ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Sajnos nekicsapódott a falnak, az ernyője éppen csak megfogta. A baleset miatt eltört a bokája és a combcsontja, számos műtéten kellett átesnie, hogy helyrehozzák. Egy éven keresztül fizikoterápiára és személyi edzőhöz járt, hogy újra a régi lehessen. De a rémálmaiban nem ezek köszönnek vissza, hanem a hegyen töltött 17 óra: ennyi idő kellett ugyanis, hogy kimenthessék onnan. A férfi egyrészt nehezen megközelíthető helyen volt, másrészt jött az éjszaka, és sötétben senki nem kísérel meg egy ilyen mentést, emiatt ki kellett várnia a reggelt.

40 ember és 2 helikopter dolgozott azon, hogy lehozzák őt a hegyről.

Máig ezt tartja élete legrosszabb napjának, és jól tudja, hogy kis híja volt, hogy fűbe harapjon három éve a hegyen. Azóta édesapává vált, csodás életet él, de a kiszolgáltatott 17 óra emléke máig kísérti, ugyanis meg volt győződve arról, hogy nem fogja túlélni a kalandot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top