Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy minél több halat együnk, a lazac pedig azért is kiváló választás, mert könnyen hozzáférhető, nincs benne szálka, és szinte lehetetlen elrontani. Az alábbi recepthez csak öt hozzávalóra lesz szükségünk, és azokkal sincs túl sok dolgunk: elég az egészet bevágni a tepsibe, hogy elkészüljön a mennyei, könnyed halvacsora!
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- 500 gramm újburgonya félbevágva
- 500 gramm friss zöldbab
- 5 evőkanál olaszos öntet (elkészíthetjük olívaolajok és olasz fűszerek összekeverésével is)
- 1 citrom
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. A félbevágott krumplikat locsoljuk meg két kanál olasz fűszeres olajjal, alaposan forgassuk meg benne. Sózzuk, borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt sütőben süssük őket 20-25 percig.
3. A zöldbabot szintén öntözzük meg két evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a tepsit, rendezzük el a közepére a lazacszeleteket, vegyük körül burgonyával és a zöldbabbal. A maradék fűszeres olajjal kenjük be a lazacot. Locsoljuk meg az egész tepsi tartalmát egy citrom levével.
4. Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a lazacot. Házi tartármártással tálaljuk.