Szabadidő

A fél országban havazik, valahol már 10 centis a hótakaró

A fél országban esik valami, sok helyen hó hullott, máshol viszont csak eső volt. Az utak egyelőre járhatóak, sehol sem vezettek be korlátozást.

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ennek megfelelően sok helyen havazott az országban, bár egyes területeken csak eső esett.

Kirándulók hóembert építenek a Mecsekben, a Remeteréten, Pécs közelében (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Az Útinform helyzetjelentése szerint a középső országrészben váltakozó intenzitással havazik, több helyen havas eső esik.

A nyugati-délnyugati területeken már inkább a hószállingózás, míg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább az eső a jellemző. A havazással érintett területeken a frissen lehullott hó mennyisége eléri az 1-4, Baja környékén az 5-10 centimétert.

Egy autó halad a behavazott úton Pécs közelében (MTI Fotó: Sóki Tamás)

A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, egyes helyeken latyakosak, hókásásak. A katasztrófavédelem azt közölte, hogy a havazás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top