Ha kidől egy fa az erdőben, és senki nincs a környéken, hogy tanúja legyen, attól még lesz hangja? A régi gondolatkísérletet egy kicsit továbbgondolva: ha reggeliztél valami szépet, de nem töltötted fel az Instára, attól még vajon megetted? – tehetnénk fel a kérdést ironikusan. Az Instagram tele van bloggerek, véleményvezérek, sztárséfek és hétköznapi emberek ételfotóival, profi beállításokkal, élénk színekkel, kompozícióként elrendezve.
A pluszlájkok pluszkilókat hoznak – így a fogyókúra mit sem ér
Az egészségtudatos életmód szakemberei szerint a kajapornónak megvan a hátulütője, hiszen sokan hajlamosak – szigorúan a fotó kedvéért – olyan dolgokkal kiegészíteni az étkezésüket, amelyek, bár a képen jól mutatnak, egy diétába biztosan nem illeszthetők be. A zabkása például kiváló, tápláló reggeli, ahhoz azonban, hogy fotón is tetszetős legyen, hozzá lehet adni néhány kocka étcsokoládét, egy kis görög joghurtot, mézet és diót a tetejére. Persze ha már ott van, akkor nyilván nem fogjuk meghagyni.
Legalábbis ezen a véleményen van Amanda Meixner fitneszguru, és az ide kapcsolódó posztjára érkezett kommentekből az derül ki, hogy mintegy félmillió követőjének szüksége volt erre a felismerésre. Az egyikük például így ír: „Annyiszor nem bírtam megenni az Insta-adagokat, de mindig azt hittem, hogy annyi egy normális porció.”
Vizet iszik és bort prédikál
Sőt, ahogy a posztból kiderül, sokan kizárólag a fotó kedvéért rakják össze az ételt, amit aztán meg sem kóstolnak. A kulcs persze itt is a mértékletesség: egy-egy alkalommal talán nem olyan nagy bűn egy tökéletesen megkomponált – és rengeteg extra kalóriát tartalmazó – Insta-finomság elfogyasztása, a legtöbbször azonban érdemes beérni a normál adagokkal.
Forrás: Metro
Kiemelt kép: Instagram/@cookfoodeveryday