Nem csalás, nem ámítás, ebben az isteni finom tortában tényleg sör van! Próbáljátok ki, megéri!
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:
- 2,5 dl Guinness (vagy más barna sör)
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 27 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 nagy tojás
- fél tasak sütőpor
A tetejére:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A sört tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a porcukrot, melegítsük, míg elolvadnak. Egy kevés sörben keverjük el a kakaóport, majd keverjük el az egészben. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a már nem túl meleg sörös keveréket. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, öntsük át bele a tésztamasszát, majd süssük 45-50 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki. A tejszínt verjük fel kemény habnak a porcukorral együtt, majd keverjük el a krémsajttal, és kenjük meg a torta tetejét az édes sajtkrémmel.