A tojássárgáját sokan a magas koleszterintartalma miatt tekintik ártalmas ételnek, arról viszont már hajlamosak az emberek elfeledkezni, hogy a zsíron kívül mennyi értékes vitamin és ásványi anyag is található benne. Például A-, D-, B6- és B12-vitamin, valamint vas, kalcium és magnézium is, szemben a tojásfehérjével, amely többségében csak fehérjét tartalmaz. Hogy jobban megértsük a tojás két összetevője közötti különbséget, Joe Hollington, neves dietetikus posztolta ezt a szemléletes ábrát:
Persze a tojássárgája fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, hiszen a koleszterintartalma valóban magas, napi koleszterinadagunk közel kétharmadát fedezi egyetlen tojás sárgájának az elfogyasztása. De időről időre azért nem árt beiktatni étrendünkbe ezt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag terméket is.
(Forrás: Popsugar)