nlc.hu
Egészség
Első szülése óta kóros inkontinenciában szenved az anyuka

Első szülése óta kóros inkontinenciában szenved az anyuka

18 hónapba telt mire egy szakember rájött, hogy mitől nem tudja visszatartani vizeletét az anyuka.

A személyi edzőként dolgozó Anna Curtis 39 évesen adott életet kislányának. Terhessége alatt végig tornázott, és a szülés után is hamar nekifogott az edzésnek:

Sok nő külső elvárásoknak akar megfelelni, amikor minél hamarabb igyekszik visszanyerni szülés előtti alakját. Nálam viszont a sportolás egy belső igényből fakad, egyszerűen így érzem jól magamat

– mondta az anyuka, akin azonban nem hogy segített volna a sport, hanem csak súlyosbította vizelettartási gondjait. Először azt hitte, hogy a szülés utáni regenerációjának része az inkontinenciája, azonban a tünetei egyre zavaróbbak lettek, és végül már az óráit csak több betétcserével tudta megtartani.

18 hónappal kislánya születése után egy urológus végre megállapította, hogy a szüléskor elmozdult a helyéről hólyagja és más belső szervei is, ez okozza vizelettartási problémáját. Azóta Anna speciális gyógytornára jár, és bár második gyermeke születése után tünetei ideiglenesen rosszabbodtak, a medencegyakorlatok sokat segítenek neki állapota javításában. A személyi edzőség mellett pedig már Anna is kitanulta a szülés utáni rehabilitációs tréninget, amellyel más nőknek is segíteni tud szülés előtti állapotuk mielőbbi visszanyerésében.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top