A budapesti Sushi Sei étterem sous chefje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban, így ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőn 2019 elején.
A Washoku World Challenge a japán gasztronómia legjelentősebb eseménye – írja az MTI. A hatodik alkalommal megrendezett Washoku World Challenge alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét. New York, Los Angeles, Bangkok és Oszaka mellett Párizs adott otthont a világverseny idei fordulóinak, az öt győztes 2019 elején Tokióban küzd majd a végső győzelemért.
Az óbudai Sushi Sei étterem idén harmadik alkalommal vesz részt a neves nemzetközi versenyen, egyedül képviselve Magyarországot. Kurkó Zsolt sous chef tavaly a harmadik helyen végzett az európai döntőben. Idén az írásbeli vizsga és a különféle vágástechnikák helyes bemutatása után a versenyzőknek a nimonovan nevű ételt kellett elkészíteniük öt összetevőből 90 perc alatt. Az elkészítés közben a bírák folyamatosan figyelték a versenyzőket és kóstolgatták a készülő ételeket. Zsoltéra a hírről tájékoztató közlemény szerint csak annyit mondtak: „Ez így, ahogy van, tökéletes.”