Egy neves angol séf, Adam Simmonds alkotta meg a világ minden bizonnyal legdrágább Valentin-napi menüjét, mely 61 000 angol fontba, vagyis mintegy 23 millió forintba kerül.
A menü a következő fogásokból áll:
- Osztriga és Almas fehér kaviár
- Lassan főzött kacsatojás, iberico sonka, osztott levelű őzsaláta, tavaszi fehér szarvasgomba
- Óceáni tonhal, chorizo, görögdinnye, ponzu mártás
- Konfitált libamáj, füstölt angolna, Granny Smith zöldalma
- Sáfrányos rizottó, óriás garnélarák, aranylevél
- Wagyu marha, fermentált zeller, komló, ezüstlevél
- Brillat Savarin sajt, perigold szarvasgomba-saláta, szarvasgombaméz
- Mast Brothers Ltd. Reserve vanília és füstölt csokoládé, cibetkávé-fagylalt
Adam Simmonds
Az ételek mindegyikéhez hozzá illő, luxuskategóriás bort szolgálnak fel, melyek értéke a menü árának felét teszi ki.
„Minden fogás a romantika jegyében készült és azért, hogy lehetővé tegye, hogy a lenyűgöző összetevők létrehozzák a varázslatot, mind az ízletes ételek, mind pedig a tökéletesen romantikus hangulat tekintetében” – magyarázta a séf.
A menüt rózsaszirmokkal teleszórt asztalról fogyaszthatja el a dúsgazdag pár, vacsora közben egy hárfás és egy költő szórakoztatja őket, emellett pedig egy tucat fehér galamb és rózsaillatú gyertyák is ráerősítenek a hangulatra.