A vegán életmód, étrend, nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen el kell felednünk a korábban ismert ételeket. Az alapanyagok némileg módosulnak, hiszen ha kiiktatunk minden állati eredetű élelmiszert akkor kell keresnünk helyettest. Szerencsére azonban a legtöbb finomság elkészíthető pusztán növényi hozzávalókból is, az ízek és az állagok pedig csak egészen kicsit módosulnak.
A vegán majonézből pedig már készülhet is egy isteni franciasaláta vagy egy vegaburger öntete.
Hozzávalók:
- 1 dl szójatej
- 1,5 dl kukoricaolaj
- 1 citrom leve
- 2 kk. mustár
- só
Elkészítés:
- A szójetejet, a fél citrom levét, a csipet sót és a mustár kezdjük el kikeverni egy konyhai robotgéppel.
- Majd folyamatos keverés mellett, lassan kezdjük el hozzácsurgatni az olajat. A robotgéppel ne álljunk le!
- Kis idő múlva összeáll a selymes, krémes vegán majonéz.