nlc.hu
Gasztro
Nem igaz a hír az 1000 forint feletti balatoni lángosról

Nem igaz a hír az 1000 forint feletti balatoni lángosról

Igaz, van, ahol majdnem 1000....

A Sonline körbenézett, valójában mennyibe is kerül az egyik kedvenc nyári étel a magyar tengeren. A körkép szerint, a legdrágábbnak számító siófoki szállodasoron egy sima lángosért 600 forintot és egy jól megkent sajtos-tejfölösért 900 forintot kérnek el.

Az Újhelyi strandon viszont már valamivel visszafogottabbak az árak, 590 forint a sima, a tejfölös 590, a sajtos-tejfölös pedig 790.

Míg máshol még nem kígyóztak a sorok, a lap szerint Balatonboglár strandjai tele voltak a hétvégén, ott egy sima lángosért 550 forintot fizettek, a sajtos már 600 forintba került és a sajtos-tejfölös 700 forintba.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmusszövetség alelnöke a lapnak azt mondta, a Balaton összességében nem drága. „Önköltségi áron nem lehet dolgozni, mert az üzletet fent kell tartani, és a dolgozóknak bért kell fizetni. Aki vásárol egy lángost, az egy szolgáltatást is megvesz” – mondta a szakember a Sonline-nak.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top