Család

Trendivé vált nagycsaládosnak lenni, állítólag

Rengetegen rástartoltak az autóvásárlási és a babaváró támogatásra, de a 40 ezer forintos bölcsődei hozzájárulás is nagy segítség a szülőknek.

Mostanra trendivé vált családosnak, nagycsaládosnak lenni. A fiatalok is egyre inkább családban képzelik el jövőjüket – állítja a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója. Király Nóra szerint azzal, hogy évről évre nő a családok anyagi támogatása, a társadalmi megbecsültségük is megnőtt.

Mint a Ficsak alapítója elmondta, folyamatos az érdeklődés a februárban bejelentett családvédelmi akcióterv iránt. Júliusi indulása óta „megrohamozták” a kormányablakokat, hitelintézeteket. Augusztus végére pedig már 20 ezerre nőtt az érdeklődők száma.

Fotó: Tucatjával olcsóbb c. film

Legtöbben a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását igényelték, emellett a babaváró támogatás is népszerű. A 10 millió forintos szabad felhasználású hitelt minden fiatal pár igényelheti, aki gyermekkel tervezi a jövőt. Három gyermek születése esetén pedig a hitelt teljes egészében elengedi az állam.

A családvédelmi akcióterv része volt a bölcsődei férőhelybővítés is, ez viszont hosszabb időt vesz igénybe, ezért az átmeneti időre, havi maximum 40 ezer forintig, bölcsődei támogatást igényelhetnek azok, akik helyhiány miatt nem tudják elhelyezni gyermeküket állami bölcsődében.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top