nlc.hu
Család

102 gyereke van az ugandai apának

Fogamzásgátlásra kényszerült a 102-szeres apa mind a 12 felesége

Az ugandai férfi egyszerűen nem tud több gyereket finanszírozni, így a piszkos anyagiak miatt hiába szeretne, nem lehet többször apuka.

Musa Hasahya Kaserának 102 gyereke és 578 unokája van, és töredelmesen bevallotta, hogy nem tudná mindegyikük nevét felsorolni. Sőt, olykor az is gondot okoz neki, hogy mind a 12 feleségét a nevén szólítsa…

A hatalmas családdal rendelkező 68 éves férfi kénytelen volt meghozni azt a fájdalmas döntést, hogy fogamzásgátlással védekezzen feleségeivel az újabb gyermekáldással szemben, mint mondja, anyagilag egyszerűen nem fér bele, hogy tovább bővüljön a családja. Gyerekei 10 és 50 év közöttiek, a legfiatalabb felesége pedig 35 év körüli.

Mint a Bugisa nevű faluban élő férfi elmondta, korábban csak viccelt azzal, hogy eljön majd a nap, amikor fogamzásgátlót kell szedni a feleségeinek, a tréfa azonban mára valósággá vált. „Megromlott az egészségem, ami miatt a bevételem is jelentősen csökkent. Volt olyan időszak, hogy nem tudtam minden éhes szájat megetetni, ruhát és oktatást fizetni a gyerekeknek, ezért két feleségem el is hagyott” – panaszolta a férfi, akinek gyerekei hullámpapírból épült házakban és sárkunyhókban laknak.

Musa Hasahya

Musa Hasahya, a büszke 102-szeres apa (Fotó: Getty Images)

Musa és 102 gyereke mára igazi turistalátványosság lett, vannak, akik kifejezetten azért utaznak Ugandába, hogy találkozzanak velük. Az ide érkezőknek szívesen mesél arról, hogyan vette el első feleségét még 1972-ben, amikor mindketten 17 évesek voltak. Az első gyermekük a Sandra nevet kapta, aztán őt másik 101 követte, természetesen újabb asszonyoktól.

A férfi a bátyjával nőtt fel, és mindig is nagy családra vágyott. Amíg marhakereskedő vállalkozása virágzott, egymást érték a házassági ajánlatok, amiket a fiatal lányok szüleitől kapott, most azonban nem kapkodnak utána két kézzel, mert igen szűkössé váltak az anyagi lehetőségei.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top