A 30 éves Elizabeth Perkins egy sörözőben rendelt magának egy kólát, méghozzá direkt nem diétásat, ugyanis allergiás a mesterséges édesítőszerekre. Mégis diétás kólával szolgálták ki, melyből csupán egyetlen kortyot fogyasztott el, máris érezte, hogy baj van.
„Azonnal elszédültem, aztán elsötétült a szoba, ahogy a testem megpróbálta leküzdeni az allergás reakciót” – mesélte a kétgyermekes, brit családanya.
A nőt azonnal kórházba szállították, ahol három napig feküdt kómában.
Azt mondja, az emberek nem ismerik fel, mekkora különbség van a cukorral, illetve a mesterséges édesítőszerekkel készült italok között, ám számára például az aszpartám fogyasztása akár végzetes is lehet.
Allergiáját sajnos a fiai is örökölték. Azt mondja, a „cukoradó” bevezetése óta mindhármuk élete pokollá vált, hiszen emiatt rengeteg élelmiszerben cserélték le a cukrot mesterséges édesítőszerre, így szinte mindent házilag kell elkészítenie. A vendéglátóhelyeknek ráadásul nem éri meg cukros üdítőket árulni a mesterséges édesítővel készült verziók helyett. Épp ezért ő és a fiai is inkább otthon maradnak, mint hogy kockáztassanak.
Bármennyire is óvatosak azonban, hibák így is becsúsznak, mindkét gyermekével kellett már orvoshoz rohannia allergiás reakció miatt.