nlc.hu
Baba
A legnagyobb vágyak is szekrényben végzik?

A legnagyobb vágyak is szekrényben végzik?

A gyerekek minden évben kinéznek öt-hat olyan ajándékot, amire elképesztően vágynak. Sokáig könyörögnek érte, fogadkoznak, hogy ezektől aztán majd igazán megváltozik az életük. Mi pedig beadjuk a derekunkat és megvesszük nekik az áhított játékokat. Aztán sajnos minden évben be kell látnunk, hogy a legtöbb kincs szavatossága maximum fél év, aztán irány az ömlesztő.

Emlékeztek a Furbyre? Egy időben az volt a sztár, a keresztfiamnak hosszas tanakodás után vettünk is egyet. És tényleg úgy tűnt, hogy imádja, karácsony este a párom és én voltunk a sztárok, na meg persze Furby. Egy-két hónapig lelkesen játszott vele, aztán jött a tavasz és a nyár, és a plüssből készült szörny szépen lassan parkolópályára került. Először a polcon várt a jobb napokra, majd egyszer csak onnan is eltűnt. (Te jó ég, a Pixar micsoda rajfilmet tudna ebből csinálni, a Furby, aki a teniszütő mellett végezte…) Nemrég hétvégén aztán rákérdeztem a 8 éves keresztfiamnál, hogy mégis hol lakik most a kedvenc játéka. Egy félórás keresgélés után előkerült a polc aljáról, a füle kicsit csokis volt, szőre pedig pulikutyás. Pedig nem is olyan régen mekkora kincs volt.

A legnagyobb vágyak is szekrényben végzik?

Ha őszinte szeretnék lenni magamhoz, akkor nem játszom el az álszentet, én sem voltam jobb gyerek. Elképesztően vágytam egy pórázos elemes kutyusra. A szüleim ellenálltak, de a nagyim megvette nekem. Ha jól emlékszem, néhány hónap múlva már nem volt meg a póráz, és valahogy a bal szeme is benyomódott. Aztán egyszerűen elpárolgott a lakásból, fogalmam sincs, hogy hova lett. Most szülőként nagy kérdés, hogy ha a lányomnak már lesznek saját vágyai, akkor azokat mennyire érdemes megvalósítani. Vegyem meg a negyedik teljesen felesleges vackot azért, hogy szülinapon vagy karácsonykor csillogjon a szeme? Vagy vegyek inkább hasznos és tartós ajándékokat, amelyekkel tuti, hogy éveken keresztül játszani fog? Ti hogy csináljátok? És végezetül jöjjön néhány kép, ami igazolja, hogy a probléma nem egyedi…

Pucér álombaba az ágy alatt
Pucér álombaba az ágy alatt
Ő is látott már jobb napokat
Ő is látott már jobb napokat
Gyereksütő a szekrény tetetjén
Gyereksütő a szekrény tetején
Méregdrága Lego-készlet beömlesztve...
Méregdrága legókészlet beömlesztve…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top