nlc.hu
A tudatos harmónia útja

Üzenet a 18 éves önmagadnak

Nyílt levél a 18 éves önmagamhoz: „Tökéletes vagy és szerethető” (x)

Felnőtt fejjel, sok tapasztalattal a hátunk mögött már tudjuk, hogyan lehettünk volna boldogok fiatalon. Egy negyvenes nő osztotta meg tudását nyílt levélben a fiatal önmagával, soraiból mindannyian sokat tanulhatunk.

Kedves 18 éves én!

Olyan sok mindent szeretnék mondani neked, hogy azt sem tudom, hol kezdjem. Mint ahogy már te is tapasztalod, az élet egyszerre lehet gyönyörű és nehéz, de tudnod kell, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy mindkét végletet jól kezeld az évek során. Hagyhatsz időt, és adhatsz lehetőséget magadnak arra, hogy minden pillanatot úgy élj meg, ahogy jön, éld és élvezd fiatalságod minden másodpercét. Mert kincset ér az a pillanat, amiben épp most vagy.

Drága fiatal énem, amikor ezzel az elvárások nélküli elfogadással éled az életed, megtapasztalhatod, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy, és még annál is értékesebb vagy, mint amit most hiszel magadról. Ilyenkor mások véleménye is úgy tud megérkezni hozzád, hogy „milyen érdekes, hogy ő így látja, vagy gondolja”, de nem ez határozza azt, amit magadról, és értékeidről gondolsz. Gyönyörű és szerethető vagy hasonlóan másokhoz, főleg, ha egy olyan szem pillant rád, aki túllát a felszín és az első pillanat tükröződésein. Lényedet a hála érzése töltheti el nap mint nap csupán azért is, hogy létezel. A dolgok csak egymáshoz viszonyítva és a felszínes szemlélő számára lehetnek tökéletlenek, vagy egymást kizáróak, te viszont már most felismerheted, hogy mindennek oka, és egyben küldetése, így tehát helye van a világban. Így költözhet be lényedbe egyre inkább a belső béke, mert minden mindennel összefér és összeér.

Nyílt levél a fiatal énemnek (Kép: EcoFamily)

Nyílt levél a fiatal énemnek (Kép: EcoFamily)

Tanuld meg, hogyan lehetsz önmagad legjobb barátja, beszélj úgy magadhoz, ahogy a legkedvesebb barátodhoz beszélnél. Megtapasztalhatod, hogy a gondolataid, vagy ahogy kommunikálsz a belső hangoddal, amilyen szavakat használsz magaddal, másokkal és az élet egyes helyzeteivel kapcsolatban, hatással vannak mindenre. Figyelhetsz és ügyelhetsz minderre, és tudd, hogy nem tudsz hibázni, mert minden tapasztalatod erőforrássá válik egyszer. Elsősorban légy szabad! Megengedheted magadnak, hogy az életet szabadon, őszintén, és ezzel együtt könnyedén és játékosan éld. Ígérem, hogy az életedben a legtöbb dolog pont olyan jól fog alakulni, ahogy szeretnéd! És ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy várod, akkor is megélheted ezen helyzetek mélységeit, és ne feledd, hogy mindeközben odafigyelhetsz a benned rejlő, ösztönösen és természetes módon megnyilvánuló bölcsességed segítő hangjaira.

Fotó: EcoFamily

Fotó: EcoFamily

Mindig bízhatsz ebben a hangban, és tudd, hogy mindig lesznek körülötted olyanok is, akikre számíthatsz. Mert a magány csak illúzió. Hatalmadban áll felülírni múltat és jövőt, a varázspálca a kezedben van. Éld a pillanatot mindig úgy, ahogy azt a benned áramló élet élni akarja. Te vagy egyszerre a színpad, a színész, a rendező és a néző. Ez talán létezésed varázsának igazi lényege. És legyen a színdarab dráma vagy vígjáték – a katarzis, taps és az ünneplés elmaradhatatlan. Mert minden darabot, aminek részese vagy és leszel, a te fejlődésed és boldogabbá válásod érdekében komponál az élet. És már most is tudod jól, hogy van néha olyan előadás, amit többször kell megnézni ahhoz, hogy megértsük az üzenetét. Mivel rendelkezel már most mindazzal, ami ahhoz kell, hogy amit szeretnél megteremtesd további életedben, azt kívánom neked innen is, hogy csak élj, élj, élj!

Tina Seelig: Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!

A Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt! könyv már címében megfogalmazza azt, amivel általában szembesül mindenki 40 éves kora felé haladva. A könyv rámutat, hogy sosem késő hasznosítani a tapasztalatainkat, és ha a mostani tudásunkat nem is tudjuk átadni a saját fiatalkori önmagunknak, attól még a jelenben van esélyünk észrevenni a körülöttünk hemzsegő lehetőségeket. A könyv szerzője, Tina Seeling a Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat, ebben a könyvben pedig kézen fogja az olvasókat, hogy elvezessen minket az önmagunkba vetett hithez, miközben megtanít arra, hogyan tehetjük a lehetőségek kiaknázásával sokkal sikeresebbé az életünket. „Nem létezik egyetlen helyes válasz, amelyet megjutalmaznak, és szembenézni az előttünk álló választási lehetőségek sokaságával rendkívül nyomasztó lehet. Bár családunk, barátaink és szomszédaink boldogan adnak tanácsokat arra vonatkozóan, hogy mit csináljunk, alapvetően a mi felelősségünk, hogy kijelöljük az utunkat. Ne felejtsük, hogy nem kell elsőre jó döntést hoznunk. Az élet rengeteg lehetőséget tartogat mindannyiunk számára, hogy új és meglepő módokon fedezzük fel és értékeljük újra készségeinket és szenvedélyeinket.”

Nyílt levelek:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top