nlc.hu
A tudatos harmónia útja

Az 5 szeretetnyelv

Kvíz: neked mi a szeretetnyelved?

Kíváncsi vagy, te melyik szeretetnyelvet „beszéled”? Töltsd ki a tesztünket, és megtudod!

Dr. Gary Chapman amerikai család- és párterapeuta több évtizedes praxisa alatt arra a felismerésre jutott, hogy a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, mint az anyanyelvünket, és a szeretetközlés alapvetően ötféle kommunikációs csatornán keresztül történik. Mindannyian azon a nyelven fogadjuk be és fejezzük ki a szeretetet, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. 

Ez alapján a szakember 5 szeretetnyelvet különböztet meg:

  • Az elismerő szavak verbális megerősítést nyújtanak a szeretett személy számára. Az elismerés vonatkozhat az illető személyiségére, külsejére vagy valamely cselekedetére, amelyet értünk vagy másokért tett.
  • A minőségi idő azt jelenti, hogy osztatlan figyelmünkkel tiszteljük meg partnerünket. A közös tévénézés nem ilyen, hiszen ilyenkor a figyelmünket nem egymásra fordítjuk. Amikor minőségi időt szeretnénk tölteni egymással, ne legyen bekapcsolva a tévé, és ne lapozgassunk újságot sem. Beszélgetés közben nézzünk egymásra, és figyelmesen hallgassuk végig egymást.
  • Sokan akkor érzik leginkább a szeretetet, ha ajándékot kapnak. Az ajándék azt fejezi ki számukra, hogy partnerük gondolt rájuk akkor is, amikor éppen nem voltak együtt.
  • Aki a szívességek szeretetnyelvét beszéli, annak a tettek többet mondanak a szavaknál.
  • Az elfogadott érintés szeretetet fejez ki, míg a nem helyénvaló érintések sértőek vagy megalázóak lehetnek. A testi érintés érzelmi energiát közvetít azok számára, akiknek ez a szeretetnyelvük.

Töltsd ki tesztünket, hogy megtudd, melyik az elsődleges szeretetnyelved!

A kitöltés után pedig vegyél részt nyereményjátékunkban is, melyen 20.000 Ft értékű EcoFamily ajándékcsomagot sorsolunk ki. A nyereményjáték szabályzatát itt olvashatod. 

A nyereményjáték lezárult!

(Nyitókép: Getty Images/Tim Robberts)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top