Dekor

Csináld magad: Küldj újra papíralapú karácsonyi képeslapot!

Gyakorlatilag teljesen kikopott a papíralapú karácsonyi képeslapok küldözgetése, amit korábban barátoknak, rokonoknak, családtagoknak küldtünk a karácsonyt megelőző napokban. Pedig ha visszagondolunk, jó volt kézben tartani, jól megtapogatni a szeretteinktől kapott apró kedvességet. Idén alkoss valami egészen szépet, egyedit: saját karácsonyi képeslapot.

Nem tudom, hogy reagálnám le, ha idén karácsonykor valakitől papíralapú képeslapot kapnék. Valószínű nagyon boldog lennék, hiszen visszahozná a gyermekkorom, amikor mindig nagyon vártam a postást, hogy megérkezzen a színes, csillogós, zenélős, karácsonyfát vagy egy téli tájat ábrázoló karácsonyi képeslappal. Bár iszonyat béna vagyok, mégis úgy döntöttem, hogy idén fenébe a közösségi oldalakkal és az sms-sel, saját magam által készített karácsonyi képeslappal lepem meg a barátaimat, családtagjaimat. Inspirációként összegyűjtöttem pár remek ötletet. Te melyiket fogod elkészíteni?

1. Csak semmi giccs

Egy zöld szalag, egy fa pálca és egy kedvedre való csillogós matrica. Körülbelül a világ legegyszserűbben elkészíthető képeslapja, ami sok időt sem igényel.
Egy zöld szalag, egy fapálca és egy kedvedre való csillogós karácsonyi matrica. Körülbelül a világ legegyszerűbben elkészíthető DIY képeslapja, ami sok időt sem igényel.

2. Nem lehetetlen küldetés

Nah oké, ez kettővel bonyolultabb, mint az előző, de valljuk be, sokkal szebb is.
Na oké, ez kettővel bonyolultabb, mint az előző, de valljuk be, sokkal szebb is.

3. Ötletes, egyedi = nagy kedvenc

Nagyon kedves, nem túldíszített, könnyedén elkészíthető karácsonyi képeslap, amit nyugodz szívvel küldhetsz ismerősöknek, barátoknak, családtagoknak.
Nagyon kedves, nem túldíszített, könnyedén elkészíthető karácsonyi képeslap, amit nyugodt szívvel küldhetsz ismerősöknek, barátoknak, családtagoknak.

4. Csempéssz bele egy kis természetet

A faágra felcsomózott szalagok nagyon ötletesek, és jól mutatnak egy saját magad készített karácsonyi képeslapon is.
A faágra felcsomózott szalagok nagyon ötletesek, és jól mutatnak egy erősebb, kartonpapír jellegű lapon is.

5. Igazi karácsonyi hangulat

Ez sem egy bonyolult változat, mégis
Ez sem egy bonyolult változat: két-három fajta csomagolópapírból meglehet oldani a karácsonyfákat.

6. Fonalból karácsonyfadísz

Nagyon ötletes megoldás, ha a karácsonyfa díszeket ragasztunk a készülő képeslapunkra. Ezt különböző színű fonalakból meg is oldható.
Nagyon ötletes megoldás, ha karácsonyfadíszeket ragasztunk a készülő képeslapunkra. Ez különböző színű fonalakból meg is oldható. 

7. Az igazán személyes

A felsorolás másik nagy kedvence: a család apraja-nagyjának ujjlenyomata, amiből szarvasfej is készíthető. Ennél személyesebb karácsonyi üdvözlőlap nem is kell!
A felsorolás másik nagy kedvence: a család apraja-nagyjának ujjlenyomata, amiből szarvasfej is készíthető. Ennél személyesebb karácsonyi üdvözlőlap nem is kell!

8. Gombos őrület

Ha nem akarsz bíbelődni a fonalakkal, akkor ragadj gombokat és ragaszd fel a képeslapodra. Ugye milyen jól néz ki?
Ha nem akarsz bíbelődni a fonalakkal, akkor ragadj gombokat, és ragaszd fel a képeslapodra. Ugye milyen jól néz ki?

9. Az igazán ünnepélyes

Figyelem! Középhaladóknak! Bevallom ez a fajta képeslap az én képességeimet már meghaladja, de inspirációnak a
Figyelem! Középhaladóknak! Bevallom, ez a fajta képeslap az én képességeimet már meghaladja, de  az ügyesebb kezűeknek biztosan nem jelent kihívást!

10. Karácsonyi egyveleg

Szalagokból, csomagolópapírból, gyöngyökből és gombokból már igazán szép, ötletes és egyedi karácsonyi képeslapok készíthetőek, kevés energiaráfordítással is.
Szalagokból, csomagolópapírból, gyöngyökből és gombokból már igazán szép, ötletes és egyedi karácsonyi képeslapok készíthetőek, kevés energia- és időráfordítással.

Olvass még többet a karácsonyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top