Dekor

Utánunk a fényözön – tippek az ünnepi világításhoz

Nem múlhat el karácsony fények nélkül, a gyertya, a mécses és a díszkivilágítás az ünnepi hangulat kötelező alapkellékei. Ennek örömére jöjjön néhány inspiráló galéria és megannyi tipp.

Hangulatvilágítás a tükör körül

A tükör köré rögzített világítás nemcsak azért jó megoldás, mert az ember, aki belenéz, mennyei fényárban úszik, hanem azért is, mert ügyes rögzítés esetén a fény duplázódik.

Megnézem
Összes kép (1)

 Lampionok, gömbök, kockák

Aki a szűrt fényt részesíti előnyben, a hagyományos izzósor helyett készítsen lampionokat, hajtogasson színes kockákat az izzók köré; aki pedig ennél is bevállalósabb, készítsen fényfűzért színes pingponglabdákból.

Megnézem
Összes kép (1)

Ünnepi fény gyertyával

Ha az adventi koszorú elmarad is, hangulatvilágításnak a gyertya kötelező. Aki unja a hagyományos megoldásokat, az mindenképp lapozzon bele a galériába!

Megnézem
Összes kép (1)

 Karácsonyi fények a hálóban

meleg fényárban úszni nemcsak karácsonykor lehet, a lakás néhány pontján egész évben jól mutatnak a fényfüzérek. Erre is hoztunk néhány példát inspirációként:

Megnézem
Összes kép (1)

 Ünnepi fény az üvegből

Aki szeret barkácsolni, és nem utolsó sorban szeretné kevés pénzből megúszni a karácsonyi dekorációt, csinálja maga a csinosítást. Ehhez van pár olcsó ötletünk:

Megnézem
Összes kép (1)

 Ünnepi fény fa helyett

Kicsi lakás és sovány pénztárca esetén sem kell lemondani a karácsonyi hangulatról és a fáról, egy kis csavar, és máris összehozható a kettő:

Megnézem
Összes kép (1)

 Ablakban, ajtóban, falon – mindenütt

Végül jöjjön néhány tipp arra, hogy a lakás többi pontját hogyan dobhatjuk fel némi fényforrás segítségével:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top