nlc.hu
Dekor

Németh Lajos Finnországba utazik az unokákhoz

Németh Lajos Finnországban tölti a karácsonyt, egy hónapig lesz kint

A TV2 meteorológusa két éve nem látta a Finnországban élő unokáit.

Németh Lajos hosszú útra készül: két év után Finnországba utazik az ott élő unokáihoz. „Három, Finnországban élő, de magyar nyelven perfektül beszélő unoka. Emil, a legkisebb, 12 éves. Nagyon vár. Remélem, sokat fogunk pingpongozni. A 14 éves Linda és a már felnőtt, 21 éves Fanni” – mesélt a Mokkában a kint élő három unokájáról Németh Lajos. A 71 éves meteorológus amúgy ötszörös nagypapa, ugyanis itthon is van két unokája (Berta és Emma).

Németh Lajos

Finnországban karácsonyozik Németh Lajos az unokáival (Forrás: TV2 / Mokka – videó)

Feleségével, Ágival nagyon várja már az utazást. Egy hónapig lesznek kint Finnországban, ezért a Mokka nézői egy darabig nem fogják látni Németh Lajost a képernyőn.

„Február 2-án volt 2 éve, hogy visszarepültünk. Rengeteg olyan családi program volt kint, szalagavató, ballagás a legnagyobb lánynak, és azok az élmények, amelyekről lemaradtam a Covid miatt. Most háromszorosan már védett vagyok, ezért úgy határoztunk, hogy most meglátogatjuk őket, mint nagyszülők, hiszen nagyon repül az idő, és úgy nőnek fel lassan az unokák, hogy csak Skype-on beszélgetünk egymással, de az nem ugyanolyan, mintha az ember megölelheti a saját unokáját” – vallotta be az Ázsia Expresszben is bizonyító meteorológus, aki azt is elárulta, hogy az ottani, fagyos időjárást is nagyon várja már.

„Én mint skandináv típusú, nagyon a hideget szerető ember alig várom, hogy mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet éljek meg. Fogunk síelni, korcsolyázni, sífutni” – mindent, amit a két kisebb unokával lehet” – mesélte. 

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top