nlc.hu
Dekor

Erős Antónia idei karácsonya

Erős Antóniáról sosem készült még melegítős fotó karácsonykor: „Megadjuk a módját”

Karácsonyi előkészületeiről vallott a műsorvezető, sőt arról is mesélt, milyen érzés híradót vezetni az ünnepek alatt.

A gyerekkori karácsonyról Erős Antóniának mindig az jut az eszébe, hogy milyen illat volt akkor a lakásban. Az RTL Híradó műsorvezetője örömmel készül mindig a karácsonyra, még ha olykor ilyenkor is dolgoznia kell. „Mikor mondjuk én vezetem a híradót 24-én, tök üresek az utcák délután, amikor jövök, szinte egyedül befelé az RTL-be. Ha esett a hó, akkor még jobb, mert olyan akkor, mintha a csend is ráülne az egész városra. És szól a rádió, biztos valami karácsonyi dal. Jövök befelé, és hatalmas nyugalom áraszt el. Közben meg van egy igazi karácsonyi hangulata az egésznek” – nosztalgiázott a Fókusznak adott interjúban.

Erős Antónia

Erős Antónia nem együtt vezeti majd Szellő Istvánnal a híradót karácsonykor, hanem felváltva, mivel megosztják egymás között az ünnepnapokat (Forrás: RTL Klub / Fókusz – videó)

Elmondása szerint az ünnepek alatt nem viszi túlzásba az öltözködést, de mégis megadja a módját a karácsonynak. „Nem emlékszem olyan karácsonyra, hogy melegítős képek készültek volna rólunk, tehát valamennyire mindenki odafigyel arra, hogy rendesen felöltözzünk és megadjuk a módját. Legfeljebb a reggeli első fotókon látszódnak még a gyerekek kisebb korukban pizsamában” – mesélte Erős Antónia, akinek a családjában már 23-án elkezdődik az ünnep, a családtagok ugyanis már aznap megérkeznek hozzájuk.

„Nálunk az alakult ki, hogy 24-én reggel, amikor a gyerekek felkelnek és kiszaladnak a nappaliba, akkor már ott van a feldíszített karácsonyfa és alatta az ajándékok. Most már nagyobbak, 12 évesek elmúltak és sok mindennel tisztában vannak anélkül, hogy lelepleznének bárkit és bármit. De mégis azt szeretnék, és azt kérik, hogy ha lehet, hasonló legyen a karácsony, és a karácsonyfa is álljon ott. Esetleg néhány díszt együtt is tegyünk fel rá, hogy próbáljuk ezt a hagyományt valahogy megtartani” – vallotta be a híradós.

Ami az ajándékozást illeti, nem egyszerre kapják meg a gyerekei az ajándékokat, hanem egy nap alatt többször is kapnak meglepetést. „Úgy gondolom, hogy nem jó az, ha nagy ajándékdömping árasztja el a gyerekeket. (…) Így aztán a napjában többször érkezik a Jézuska. Hirtelen felbukkan, otthagyja az ajándékot, és egyszer csak a gyerekek észreveszik, hogy újra van valami a fa alatt” – mondta el Erős Antónia, akinél halászlé és töltött káposzta az ünnepi menü, de mivel a híradós nem nagyon főz, ezért egy barátjuk konyhájából szoktak ilyenkor rendelni.

A műsorvezető állítja, nem megterhelő a karácsonyi műsorvezetés. „Pont azért nem nehéz dolgozni december 24-én, mert valahogy mindenkin rajta van a karácsonyi hangulat. (…) A nézők karácsonyi híreket kapnak, és a szerkesztőségben is van egy kedves, barátságos hangulat. Mindenki hoz be valami apróságot” – árulta el.

Így készülnek a sztárok a karácsonyra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top