Lehet, hogy mire elérünk a karácsonyi menü végére, már gurulunk, de akkor sem maradhat el az édesség. A bejgli mellett/helyett megmutatjuk egy könnyen elkészíthető, de nagyon finom, cukormázas cookie receptjét.
Hozzávalók
16 evőkanál sózatlan vaj
225 krémsajt
330 gramm kristálycukor
1 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
450 gramm univerzális liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál kóser só
A cukormázhoz
125 gramm porcukor
1-3 evőkanál tej
színes cukorgyöngy
Verd fel egy tálban a a vajat és a krémsajtot, amíg teljesen sima nem lesz, majd add hozzá a cukrot, a tojást és a vaníliát, és jól keverd össze őket. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Add hozzá a vaj és a krémsajt keverékéhez, verd fel, míg az egész össze nem keveredik.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, közben kezdd el nyújtani a tésztát egy enyhén lisztezett felületen maximum 1,5 cm vastagságúra. Vágd ki a cookie-kat bármilyen általad választott formával, majd süsd őket 15-18 percig, vagy amíg a szélük aranybarna nem lesz. Ha készen vannak, hagyd őket teljesen kihűlni, addig pedig készítsd el a cukormázat. Keverd össze a porcukrot a tejjel, majd a sűrű masszát kanalazd rá a cookie-k tetejére, végül szórd meg az összeset cukorgyönggyel.